Verbind je met ons
Advertentie-
Advertentie-

Internationale

Brazilië: in november wordt gestemd over het project dat de cannabisteelt legaliseert

gepubliceerd

em

Foto: DR | sechat

Over wetsvoorstel 399/15, dat de teelt van cannabis voor medicinale en industriële doeleinden in Brazilië door bedrijven en regeringen legaliseert, zal later in november in de Kamer worden gestemd. De informatie is bevestigd aan: Cannabis en gezondheid door de voorzitter van de Speciale Commissie voor Cannabis, Paulo Teixeira (PT-SP), en op advies van plaatsvervangend Luciano Ducci (PSB-PR), rapporteur van de tekst. De voorzitter van de Cannabiscommissie is van mening dat PL 399/15 door de meerderheid van de afgevaardigden zal worden goedgekeurd en naar de Senaat zal gaan.

Het voorstel was: goedgekeurd door de speciale commissie in juni en sindsdien was het in handen van de voorzitter van de kamer, Arthur Lira (PP-AL). PL 399/15 zou rechtstreeks naar de Federale Senaat moeten gaan, aangezien het definitief is in de commissie. Congreslid Diego Garcia (Pode-PR), een van de belangrijkste tegenstanders van het voorstel, diende ook in juni een verzoek in om de tekst naar de plenaire vergadering van de Kamer te brengen en kreeg de nodige handtekeningen.

Het is dan ook deze bron die in stemming zal worden gebracht. Als het wordt goedgekeurd, zal PL 399 worden gestemd door de 513 federale afgevaardigden voordat het naar de Senaat gaat. Met andere woorden, twee stemmen.

Omdat dit een gevoelige kwestie is voor de regering van Bolsonaro, heeft Lira er lang over gedaan om het in stemming te brengen. Volgens Paulo Teixeira zal Lira, als tegenmaatregel voor het ongenoegen van de uitvoerende macht, ook een agenda presenteren die van belang is voor het Bolsonarisme, PL 3262/21, dat thuisonderwijs regelt, of Thuisonderwijs.

Volgens Paulo Teixeira zal het beroep van PL 399 "in de komende weken, waarschijnlijk volgende week of volgende week" op de agenda worden gezet. De adviseur van Luciano Ducci liet weten dat de stemming in de tweede helft van november zal plaatsvinden.

“Het is een heel kleine kern die tegen de agenda is!”

Teixeira blijft vertrouwen op goedkeuring door de meerderheid van de afgevaardigden, aangezien zowel linkse partijen, zoals PT en PSOL, als rechtse partijen, van PSDB tot NOVO, hun goedkeuring verdedigen.

'Het is een medicijn. Het is een zeer negationistische manier om het medicijn met andere doeleinden te willen associëren. Vanuit het oogpunt van geneeskunde is het een zeer kleine groep mensen die tegen deze agenda is”.

Indien goedgekeurd in het Huis en vervolgens in de Senaat, gaat de tekst naar presidentiële sanctie. Jair Bolsonaro (zonder partij) heeft al verschillende uitspraken gedaan tegen het voorstel, onder meer door het een "vuiligheid" en garanderen dat u er een veto over zult uitspreken. Een eventueel veto van de president kan echter in het Congres worden ongedaan gemaakt.

Het project legaliseert de teelt van cannabis voor medicinale, industriële en onderzoeksdoeleinden door bedrijven, overheden en NGO's. De tekst spreekt zijn veto uit over de teelt door particulieren en de verkoop van bloemen in de natuur. Voor de teelt van soorten met psychoactiviteit worden vergunningen verleend door Anvisa en moeten strikte regels worden gevolgd, zoals een muur van 2 meter lang met schrikdraad, 24-uurs videobewaking en biometrische toegang.

Wat betreft de teelt van hennep, een THC-vrije variëteit die wordt gebruikt bij de productie van voedsel en vezels en veterinaire producten, zal toestemming worden gegeven door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Toelevering.

Advertentie-
Advertentie-

Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale2 uur geleden

Japan onderneemt stappen om medicinale cannabis te legaliseren

De regering van Japan overweegt een herziening van haar Cannabis Control Law, die het gebruik van...

persberichten1 uur geleden

VS: Curaleaf sluit activiteiten in Californië, Colorado en Oregon

Curaleaf Holdings heeft vandaag in een persbericht de proactieve sluiting aangekondigd van de meeste van haar activiteiten in Californië, Colorado...

bedrijven1 uur geleden

Bedrocan breidt de productie van medicinale cannabis uit naar Denemarken

De Nederlandse producent van medicinale cannabis Bedrocan opent een nieuwe faciliteit in Denemarken om aan de vraag te voldoen...

Internationale1 uur geleden

Malta: registratie voor cannabislicenties begint op 28 februari

Het is bijna een jaar geleden dat Malta wetgeving heeft aangenomen om het gebruik van cannabis door volwassenen te reguleren, waardoor het bezit...

Internationale2 dagen geleden

Frankrijk zet een stap voorwaarts in de legalisering van cannabis

De Franse Economische, Sociale en Milieuraad (Cese) heeft een "gecontroleerde legalisatie" van cannabis voorgesteld, in een poging om "geleid te worden...

persberichten2 dagen geleden

Zwitserland: Linnea verkrijgt licentie om THC-rijke API's te produceren en te exporteren

Linnea SA verkreeg de verdovende middelenlicentie van Swissmedic, het Zwitserse equivalent van Infarmed IP, waardoor het een van de eerste...

Internationale2 dagen geleden

Duitsland streeft ernaar het wetsontwerp en het technische advies over legalisatie eind maart af te ronden

Het wetsontwerp van de Duitse regering voor de legalisering van cannabis zou tegen eind maart klaar moeten zijn,...

Internationale3 dagen geleden

VS: Hooggerechtshof van Arizona oordeelt dat medicinaal cannabisgebruik tijdens de zwangerschap geen kinderverwaarlozing is

Het Hooggerechtshof van Arizona heeft geoordeeld dat het gebruik van cannabis door moeders voor ochtendmisselijkheid geen kinderverwaarlozing is, de...

Internationale3 dagen geleden

Tsjechië: Project voor de legalisering van gebruik door volwassenen zou al in maart kunnen worden gepresenteerd

Wetgeving die cannabis voor recreatieve doeleinden in Tsjechië reguleert, zou binnen ...

Nationaal4 dagen geleden

Clever Leaves ontslaat 63 mensen en verlaat Portugal

Clever Leaves heeft vandaag aangekondigd dat het zijn activiteiten in Portugal zal staken, na te zijn overgegaan tot het collectief ontslag van 63 werknemers....