Verbind je met ons

bedrijven

Juicy Fields stort in en beschadigt duizenden investeerders

gepubliceerd

em

De afgelopen week was intens voor degenen die Juicy Fields volgen, een bedrijf dat beweerde cannabis te kweken in een crowd-groeiend model. De beëdiging van een nieuwe CEO, een overname in Afrika, een vermeende staking en het onbruikbare platform waren de ingrediënten die de razernij en razernij katalyseerden die de Juicy Fields Telegram-groepen volledig domineerden. Terwijl beleggers zoeken naar strategieën om de verliezen van het bedrijf te verzachten, die al eerder waren Gewaarschuwd door de Duitse financiële toezichthouder klinkt een oorverdovende stilte. Het bewijs wijst sterk op een fraude van een miljoen dollar, die duizenden beleggers over de hele wereld schaadt.

Update (18 juli 2022, 11:00 uur): Via de digitale media, namelijk verschillende telegramgroepen, stapelen benadeelde investeerders zich op die zich inspannen om onderzoek te doen en zoveel mogelijk informatie te verstrekken aan de autoriteiten. In Spanje, een Vereniging van Getroffenen, en in Portugal creëerde de gemeenschap een map op de Drive met standaarddocumenten om klachten in te dienen.  

De belofte van aantrekkelijke winsten en rendementen en de bloeiende cannabissector waren de samensmelting van voorwaarden die Juicy Fields populair maakten als investeringsplatform. Gebruikers investeerden in een aantal planten van hun keuze en ontvingen vervolgens de winst uit de verkoop van de verkregen productie, afhankelijk van het aantal grammen dat door elk van de planten werd geproduceerd. Juicy Fields handhaafde een vraatzuchtige en agressieve marketingagenda, investeerde zwaar in communicatie en nam als sponsor deel aan tal van cannabisgerelateerde evenementen. Het leverde echter enkele raadselachtige situaties op, die als tekenen werden gemeld (rode vlaggen) dat de hele structuur en activiteit van het bedrijf een fraude zou kunnen zijn.

In de afgelopen week vond een reeks gebeurtenissen plaats die verschillende zorgen begonnen te wekken, aangezien het situaties waren die als abnormaal werden beschouwd en die in het verleden nooit zouden zijn gebeurd. Onder deze waren er afwijkingen in stortings- en opnameoperaties, maar voornamelijk werd een vermeende staking door de ondersteunings- en communicatiegroep per e-mail gecommuniceerd. Tegelijkertijd is de aanpassing van de nieuwe CEO, Willem van der Merwe, die in juni zou zijn begonnen ter vervanging van de voormalige CEO, Alan Glanse, en die investeerders een video met zijn verklaringen had beloofd, die garandeerde dat het slechts een situatie punctueel en zou snel worden opgelost.

Het was het begin van het einde. De afgelopen dagen zijn er verschillende verduidelijkingen en ontkenningen geweest door enkele vermeende partners van het bedrijf, waaronder het Portugese bedrijf Paarse smaken, een Venezolaans advocatenkantoor en een Duits farmaceutisch bedrijf, volgens de Het dagboek. Aanvankelijk gingen de geruchten dat het bedrijf het doelwit was geweest van een computeraanval, die de Telegram-groepen zou hebben getroffen waar het bedrijf een groot deel van de communicatie met gebruikers tot stand had gebracht. Er kwam echter meer bewijs naar voren dat er veranderingen plaatsvonden op de website en alle gebruikers ontvingen een e-mail waarin een staking werd aangekondigd personeel. Uiteindelijk kwam Telegram aan de kook toen het nieuws bekend werd dat topman Willem van der Merwe het bedrijf zou verlaten.

In los, dd 15 juli, vanuit Tavira, in de Algarve (Zuid-Portugal) verklaarde Sabores Púrpura zich “totaal los” van de door Juicy Fields ontwikkelde activiteit. "We willen bevestigen dat Sabores Púrpura een puur commerciële relatie had met Juicy Fields, zonder enige verdenking te hebben gehad van de illegale en frauduleuze activiteiten waarvan Juicy Field nu wordt beschuldigd".

"Sabores Púrpura staat totaal niet in verband met de activiteit die door Juicy Fields is ontwikkeld, en alle beschuldigingen met betrekking tot de naam van het bedrijf zijn volledig speculatief"

Het Portugese bedrijf garandeerde ook dat "in Sabores Púrpura het resultaat van de afgelopen 10 jaar activiteit de productie mogelijk heeft gemaakt van op cannabis gebaseerde medicijnen, die pijn kunnen verlichten en de kwaliteit van leven van meer dan 1.800 miljoen mensen wereldwijd kunnen verbeteren".

Waarschuwingstekens
Op zaterdag beweerde een vermeende e-mail van Juicy Fields-medewerkers dat het bedrijf sinds het begin van de week niet meer werkte en dat er geen instructies of communicatie waren van de eigenaren. Uit de e-mail blijkt dat sommige medewerkers een achterstand hebben, zoals bevestigd door Zvezda Lauric, de woordvoerder van Juicy Fields en het gezicht van communicatie, sociale media en public relations tijdens de evenementen. De situatie is zo complex dat op zaterdagavond a video van de vermeende CFO van het bedrijf, Birgit-Elisabeth Neumann, waar misbruik door de vermeende eigenaren van het bedrijf aan de kaak wordt gesteld, namelijk documentvervalsing.

Juicy Holdings BV was al gewaarschuwd door de Duitse financiële toezichthouder, BaFin, omdat het geen door BaFin goedgekeurd verkoopprospectus had gepubliceerd voor de openbare aanbieding van de investeringen die het bedrijf zou hebben aangeboden, evenals door de CNVM (de tegenhanger van de Securities Market Commission in Spanje). Het bedrijf bood vier opties aan met verschillende investeringswaarden - Juicy Flash, Juicy Mist, Juicy Kush en Juicy Haze -, waarbij de investering werd gedaan via bankoverschrijving of aankoop in cryptocurrency. In een verklaring heeft het bedrijf de intentie uitgesproken om in Denemarken een financieel prospectus te presenteren om deze problemen op te lossen, wat niet is gebeurd.

Juicy Fields zou opereren via een bedrijf genaamd Juicy Holdings BV, geregistreerd in Nederland, met de registratie van het merk "JuicyFields" via de vertegenwoordiger Braschi AG, een bedrijf gevestigd in Zürich, Zwitserland. Hoewel Juicy Fields beweert te worden beheerd door een Nederlands bedrijf genaamd Juicy Holdings BV, is de waarheid dat Juicy Fields AG bestaat als een in Zwitserland geregistreerd bedrijf.

Waar zijn de miljoenen?

De val van een piramidespel of een Ponzi-schema is een understatement en een te grote vereenvoudiging van wat de huidige omstandigheden zijn, waarbij verschillende gebruikers zich organiseren in groepen van getroffen en gewonde Juicy Fields op Telegram, waar ze informatie verzamelen en klachten over de politie coördineren, contact opnemen met de verschillende ambtenaren die in deze situatie beschikbaar zijn. De informatie verschijnt in een straaltje, hetzij door verschillende werknemers en ex-werknemers van Juicy Fields, hetzij door gebruikers die zich inspannen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de verblijfplaats van de geïnvesteerde bedragen.

Deze gezamenlijke inspanning leidde tot de opkomst van verschillende portemonnee-adressen, naar verluidt behorend tot Juicy Fields, die werden geïdentificeerd in de blockchain door investeerders, die zich collectief organiseerden om te proberen bewegingen te stoppen door die activa te blokkeren. Een soortgelijke houding werd aangenomen bij de twee bankinstellingen die betalingen van beleggers via bankoverschrijving ontvingen. Het is waar dat investeerders proberen een kapitaalvlucht zo moeilijk mogelijk te maken door met de entiteiten samen te werken in verband met deze kwestie.

Hoewel informatie schaars is, zal CannaReporter deze kwestie blijven volgen met de ontwikkelingen die zich in de tussentijd voordoen.

Update (18 juli 2022, 11:00 uur) Ik ben geblesseerd. En nu?

Informatie over het indienen van klachten bij de autoriteiten is beschikbaar in Telegram-groepen.

De omvang van deze specifieke zaak is groter geworden en het aantal slachtoffers dat informatie zoekt over hoe verder te gaan met hun klacht is toegenomen. De verschillende gebruikers zijn gegroepeerd in nationale telegramkanalen

waar verschillende strategieën worden gevolgd, zoals het Spaanse voorbeeld, waar al een vereniging is opgericht om de zaak collectief voor de rechter te brengen. 

Aan de andere kant melden gebruikers in Portugal dat ze hun klachten rechtstreeks bij de bevoegde autoriteiten indienen in de hoop dat de omvang en het aantal klachten dat het openbaar ministerie ontvangt, het proces daadwerkelijk kan versnellen. Gebruikers hebben een map gemaakt van de Google Drive waar documenten worden gedeeld om benadeelde partijen te helpen hun claim in te dienen.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

+ berichten

Ik ben een van de directeuren van CannaReporter, dat ik samen met Laura Ramos heb opgericht. Ik kom van het unieke eiland Madeira, waar ik momenteel woon. Toen ik in Lissabon bij FCUL Fysische Techniek studeerde, raakte ik betrokken bij de nationale hennep- en cannabisscene en nam ik deel aan verschillende verenigingen, waarvan ik van sommige nog steeds lid ben. Ik volg de mondiale industrie en vooral de ontwikkelingen op wetgevingsgebied met betrekking tot de verschillende toepassingen van cannabis.

Ik ben per e-mail bereikbaar op joao.costa@cannareporter.eu

13 reacties
Abonneren
Melden van

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tiago Vqz
1 jaar geleden

Cannabis blijft in handen van gangsters. Je moet wachten, want tot die tijd is geld verloren en een hoop ellende

Willie van der Merwe MAMMA
1 jaar geleden

Willie van der Merwe heeft overal de schuld van. Hij stal 5 miljoen voor zijn plantages in Zuid-Afrika, betaalde zijn team niet, kreeg 20 duizend euro salaris en liep weg! Lafaard, gevlucht! Als er iemand moet worden vervolgd, is het Mr. pedofiele wenkbrauwen

Handboek
1 jaar geleden

Waarom is er in Portugal geen platform voor JF-slachtoffers?
Met zoveel computergenie in Portugal en niets?

Handboek
1 jaar geleden

Live,
slechts een waarschuwing voor navigatie.
Ik was een van de slachtoffers van een platform dat alles had om goed te werken, zonder schema's. Beleggingsrendement. Medicinale cannabis kan en moet een goede investering zijn.
Het bleek echter dat de groep mensen die de JF beheerde tot op dat moment niet wist hoe ze zich moesten gedragen en dat deden ze.

Daarom garandeer ik, met alles wat in mijn macht ligt, dat ik namen en verantwoordelijkheden zal achterhalen en niet zal zoeken naar manieren om het respect te herstellen dat mij als investeerder toekwam. Als ik zeg dat ik niet naar de middelen zal kijken, heb ik geen bedenkingen of beperkingen. Ik wil mijn geld terug en uitleg van de verantwoordelijken. En ik zal er ALLES aan doen om ze te hebben. Ik ben niet verantwoordelijk voor de niet-integriteit van de verantwoordelijken.

Giuseppe Chiabotto
1 jaar geleden

Retourneert de persoon met een investering van 6000 euro. Is het mogelijk om questi gruppi che richiedono risarcimento te contacteren?

Terugkeer onder de oplichters met 6000 euro aan investering. Is het mogelijk om contact op te nemen met deze groepen die compensatie nodig hebben?

Rendement tussen de vermoeide mensen met 6000 euro aan investering. Is het mogelijk om contact op te nemen met die groepen die compensatie nodig hebben?

Heiko
1 jaar geleden
Antwoord aan  Giuseppe Chiabotto

Wo cann man Telegramm puppe finden möchte auch mein Geld zurück

Willy van der Merwe
1 jaar geleden

meneer Costa

Omdat je niet de tijd of moeite hebt genomen om contact met mij op te nemen over mijn betrokkenheid en/of meningen over de Juicy Fields-situatie, om mij toch in je artikel te noemen, heb ik de vrijheid genomen om je een eigen mening te geven;

************************************************** *******************

MIJN EIGEN OBSERVATIES

ONDERWERP:          

SAPPIGE VELDEN

 

Het is nu een aantal dagen geleden dat ik publiekelijk opmerkingen of uitspraken heb gedaan met betrekking tot de ontwikkelingen in Juicy Fields. Ik heb nogal wat e-mails, WhatsApp- en Telegram-berichten gehad van mensen die zogenaamd wilden weten of ik meer wist dan wat er in chatrooms is gemeld, en nu door een of twee kranten en of tv-zenders. Ik heb een gezamenlijke inspanning geleverd om de meeste, zo niet al deze berichten te beantwoorden. Er zijn een handvol puur vervelende berichten geweest, die ik denk dat je kunt verwachten en die ik natuurlijk heb genegeerd. De meeste berichten die ik ontving, vielen eigenlijk in twee hoofdcategorieën;

(i) De mensen die gewoon wilden proberen duidelijkheid te krijgen over de situatie, aangezien er zoveel verklaringen de ronde deden, dat niemand echt weet wat ze moeten geloven als juist of niet, en

(ii) die mensen die gewoon wilden weten of de eigenaren van Juicy Fields hun geld echt hebben gestolen.

Niemand stelt eigenlijk de volgende twee relevante vragen:

(i) Waarom ben ik vertrokken en ontslag genomen bijna onmiddellijk nadat ik betrokken raakte bij Juicy Fields?

(ii) Kunnen Juicy Fields echt worden gered, en als het bedrijf wordt gered, kunnen mensen hun geld dan terugkrijgen?

Laat me eerst deze twee bovenstaande vragen beantwoorden, voordat ik enkele verdere opmerkingen van mijn kant deel, inclusief enkele eigen vragen. Ten eerste werd ik begin 2022 voor het eerst aangesproken door Juicy Fields om te overwegen hen te komen helpen met zakelijke compliance en problemen. Ik was aanvankelijk terughoudend om mijn tijd te delen omdat ik al betrokken ben bij mijn eigen bedrijven. In mei gaf ik eindelijk toestemming en begon ik op 1 juni met Juicy Fields te werken. Binnen 5 dagen na het starten van een interne due diligence, schreef ik een vrij krachtig geformuleerd memorandum aan de bestuursleden en eigenaren (degenen waarvan mij werd verteld dat ze de eigenaren waren), waarin ik hen adviseerde om dringend zaken aan te pakken zoals het veiligstellen van cannabisplanten, het voorbereiden en indienen van de vereiste aanvragen en papierwerk bij de autoriteiten in verschillende landen in Europa, zoals Duitsland, om operationeel compliant te worden en om het productaanbod te veranderen van een beleggingsproduct naar een commodity productaanbod, wat het in wezen zou moeten zijn. Nu, hoewel een persoon met de naam Frederich von Luxburg op geen enkele bedrijfsregistratiedocumenten in Duitsland, Nederland of Zwitserland verscheen, leek hij zichzelf de stem van de eigenaren te hebben gemaakt. Hij liet me kort na mijn memo van 5 juni 2022 weten dat de eigenaren mijn voorstellen voor deze veranderingen ronduit hebben afgewezen en dat hij bezig is met een bedrijfsprospectus.

Een week later kreeg ik van een tegenfractie binnen de Juicy Fields/bestuursledengroep te horen dat ze mijn aanbevolen veranderingen inderdaad steunden, dat Von Luxburg al bijna een jaar geen grote sommen geld heeft gekregen voor het helpen van eigenaren van een bedrijf prospectus en de vereiste nalevingskwesties voor de Juicy Fields-groep, en ze wilden dat ik zo snel mogelijk zou beginnen met de implementatie van een nieuw bijgewerkt platform voor het bedrijf. Destijds heb ik hierover mededelingen gedaan aan de medewerkers en leden van Juicy Fields.

Net nadat dit was gebeurd, begon het team dat ik had samengesteld voor het overgangsproces, nieuwsberichten te zien die mijn eigen verklaringen tegenspraken. Dit omvatte gevoelig nieuws, zoals de BaFin-instructies aan Juicy Fields, waarin het bedrijf werd geïnformeerd dat het geen verdere investeringen in Juicy Fields mag aanbieden aan Duitse, Italiaanse en Zwitserse burgers. Vrijwel twee dagen nadat we de aankondiging hadden gedaan van tijdelijke beperkingen die van toepassing zijn op specifiek Duitse burgers, plaatste iemand binnen de Juicy Fields-organisatie een persbericht waarin stond dat het nu allemaal in orde is, Duitsers, Italianen en Zwitserse burgers kunnen nu weer investeren, wat totaal vals. We probeerden te achterhalen wie verantwoordelijk was voor deze valse en contraproductieve verklaringen, maar kwamen telkens in een doodlopende straat terecht.

Toen we probeerden in te grijpen op de website en sommige sociale-berichtenplatforms, werden we eigenlijk buitengesloten en werden de rechten beperkt om alles samen te beperken. Het werd een kat-en-muisspel, tot frustratie van de leden, medewerkers en zeker mij persoonlijk, die de hele situatie erg onprofessioneel vonden. Bovendien, ondanks mijn beste inspanningen, werd mij informatie geweigerd over hoeveel e-growers het bedrijf eigenlijk had, hoeveel geld er was ontvangen van e-growers, waar en hoe dit geld werd beheerd, enz. Ik werd eigenlijk geweigerd als de nieuw benoemde CEO van het bedrijf Juicy Fields, om de financiële status van het bedrijf te kennen, of zelfs of we op zijn minst een maandelijks operationeel budget kunnen krijgen om werknemers en dienstverleners te betalen, zoals gebruikelijk is in alle goede bedrijven. Toen de situatie zo verslechterde dat ik mijn mandaat niet langer kon vervullen en de reden moest betwijfelen, ik in de eerste plaats in dienst was, besloot ik te stoppen. Dat gebeurde op 14 juli 2022, 43 dagen na mijn startdatum.  

Tot op heden had ik heel weinig geverifieerde kennis van wie de fondsen van Juicy Fields echt bezat, beheerde en beheerde. Mijn betrokkenheid gedurende de korte periode van 43 dagen was bij Juicy Fields AG, het in Zwitserland geregistreerde bedrijf, dat voor zover ik weet nooit fondsen voor e-grower investeerders ontving of beheerde. Juicy Holdings BV is een afzonderlijk gerund bedrijf, geregistreerd in Nederland (Holland). Het oorspronkelijke bedrijf Juicy Fields (voor zover ik kon achterhalen) was en is nog steeds een in Duitsland geregistreerd bedrijf dat handelde onder de naam Juicy Grow GmbH. Ik heb nooit met een van deze twee extra bedrijven te maken gehad, of de leiding van het management over genomen.

Wat betreft de vraag of de Juicy Fields-business daadwerkelijk kan worden gered en de business kan worden gered, waardoor mensen hun geld terugkrijgen, is het korte antwoord ja. Dit gezegd zijnde, zal het berusten op twee kritieke kwesties;

a) Hoeveel e-grower-investeerders zijn er eigenlijk, en

b) Hoeveel geld hebben deze e-growers geïnvesteerd, en hoeveel staat er nog bij Juicy Fields?

Als de meerderheid van de belangrijkste investeringsfondsen er nog is, kan het bedrijf zeker iedereen hun uitstaande hoofdinvesteringen terugbetaald krijgen, zelfs als dit betekent dat ze nog 6 - 12 maanden moeten handelen. Het basisbedrijfsmodel is gezond. Wat nooit goed is geweest, is het beheer van het model dat werd uitgevoerd door een stel amateurs en onervaren mensen. De simpele waarheid is dat een gewijzigd model waarbij je een plant verkoopt voor bijvoorbeeld € 60 en in 120 dagen de bloem terugkoopt voor bijvoorbeeld € 90, een realistisch 33% plus rendement op kapitaal oplevert, realistisch is. Het werven van fondsen via de handel in landbouwgrondstoffen is niet nieuw, het bestaat eigenlijk al heel lang.

Maar hier zijn de problemen met de evolutie van het bedrijfsmodel van Juicy Fields;

Het management van Juicy Fields heeft tot nu toe verschillende fouten gemaakt met het businessmodel;

        i. Ze hebben KYC nooit goed verwerkt voor nieuwe klanten of investeerders, waardoor ze zichzelf openstellen voor problemen met onsmakelijke karakters zoals witwassers. Het veroorzaakte ook overal een enorm probleem met de naleving van de belastingwetgeving, als u weinig tot geen klantverificatiedetails/-informatie heeft.

      ii. Het management bood e-telers de mogelijkheid om eenvoudigweg "door te rollen" of opnieuw te investeren door middel van uitbreidingsplannen, oorspronkelijke investeringsbedragen, die, als je de wiskunde doet, ertoe leidt dat de hoofdsom veel hoger wordt dan realistische rendementen. Dat doodt uw winstgevendheid zeer snel, omdat u begint te betalen op winst, niet op hoofdinvesteringsbedragen.

     iii. Het management gebruikte een belachelijk "op commissie gebaseerd" stimuleringsprogramma, waarbij advocaten en marketeers en merkambassadeurs tussen de 4% en 11% werden betaald in ruil voor het werven/veiligstellen van investeringen in Juicy Fields. Deze commissie wordt een enorme kostenpost voor het bedrijf in het algemeen en is totaal onhoudbaar als het wordt toegevoegd aan het samengestelde rendement dat wordt aangeboden.

     iv. Bovenop de onhoudbare financiële modellen die op de markt werden aangeboden, stond het bedrijf erop investeerders 'beleggingsproducten' te blijven aanbieden, geen grondstoffen. De vereisten voor elk bedrijf om financiële producten aan te bieden, zijn duidelijk en nauwkeurig, en Juicy Fields werd keer op keer door BaFin en FINMA geïnformeerd om hiermee te stoppen en eerst te voldoen aan de vereiste licenties en prospectussen voordat ze investeringen mochten blijven aanbieden. Dit alles werd gewoon genegeerd door het management of de eigenaren.

      v. Een ander punt waarop ik wil wijzen, is dat er geen transparantie of verantwoordelijkheid was in de algehele Juicy Fields-operaties. Niemand om te beginnen wist (en weet waarschijnlijk nog steeds niet) wie de echte eigenaren of aandeelhouders van Juicy Fields zijn. Wat we wel weten, is dat het de managementteams waren die beleggingen bleven verkopen, ondanks het feit dat de toezichthouders zeiden dat niet te doen.

Het was onvermijdelijk dat de activiteiten van het bedrijf uiteen zouden vallen. Het stond al op de kaart vóór mijn betrokkenheid, en ik neem aan dat ze wisten dat ze moesten helpen het te repareren. Ondanks mijn inspanningen met zo'n kort tijdsbestek, kon ik deze broodnodige veranderingen niet doorvoeren om het bedrijf een halve kans te geven, zonder volledige steun. De rest wordt nu geschiedenis. Maar zelfs ondanks dat dit nu gebeurt, en het feit dat het spreekwoordelijke schrift aan de muur hangt, stelt niemand de moeilijke vragen, maar heeft in plaats daarvan een 'one shoe fits all'-aanpak voor rapportage en commentaar aangenomen. Ja, de eigenaren moeten de verantwoordelijkheid nemen, en ja, het verleden management moet de verantwoordelijkheid nemen, maar hoe zit het bijvoorbeeld met die verkopers die honderdduizenden euro's aan commissies verdienden, zonder verantwoording, om deze twijfelachtige beleggingsproducten aan te vragen en te verkopen aan nietsvermoedende investeerders ? Een andere vraag. Hoeveel e-kwekers dreigen hun oorspronkelijke investeringsbedrag te verliezen? Zijn sommigen nu luid aan het klagen omdat ze hun winst op eerdere winsten of op hun oorspronkelijke investeringen dreigen te verliezen? Hebzucht zorgde ervoor dat ze hun oorspronkelijke geld keer op keer bleven uitgeven, wat in feite bijdroeg aan de ineenstorting van een financieel onhoudbaar bedrijfsmodel. 

Misschien moeten we als collectief samenkomen om het bedrijfsmodel nieuw leven in te blazen door de investeerders die sinds het begin honderdduizenden hebben verdiend, hun winst terug te laten betalen, zodat we de meest recente investeerders kunnen helpen om hun geld daadwerkelijk terug te krijgen. Ik wed dat elke persoon/e-teler die duizenden winst heeft gemaakt nadat hij zijn initiële investeringen al heeft terugverdiend, zeer negatief zal reageren op deze suggestie. Voeg daarbij de terugbetaling van duizenden euro's aan commissies die werden betaald aan de mensen die nietsvermoedende, onervaren e-grower-investeerders lokten om te investeren, zonder hen te informeren over de risico's die verbonden zijn aan dit soort investeringsprogramma's. Laten we die commissies ook terugkrijgen.

Interpreteer mijn verklaringen hier niet verkeerd voor uw gemak, ik suggereer geen moment dat u de managementmensen en eigenaren die dit probleem in de eerste plaats hebben veroorzaakt, niet verantwoordelijk moet houden, maar het probleem is veel dieper geworteld dan alleen de hebzucht van de eigenaren. Er moet ook rekening worden gehouden met de hebzucht van investeerders en de hebzucht van verkopers en bedrijfsambassadeurs. Stop met het constant zoeken naar een paar zondebokken. Als je een mening wilt uiten, laat het dan een geïnformeerde mening zijn en kijk naar het totale probleem dat is ontstaan ​​​​en van wie zovelen uiteindelijk zijn gevoed.

Wil je dit omdraaien en het beter maken en mensen helpen hun zuurverdiende geld terug te krijgen? Doe het dan met een beknopt plan, en met iedereen die bijdraagt ​​om die investeerders te helpen, die duidelijk veel te laat op de kar zijn gesprongen, in plaats van alleen maar te focussen op het zoeken naar de schuldigen. Deze mensen die u zoekt te identificeren, zijn duidelijk niet geïnteresseerd in het terugwinnen van investeerdersfondsen, anders zouden ze dat al gedaan hebben. Ze zijn allemaal ondergedoken, terwijl ze het vuur opsloegen door geruchten en desinformatie te verspreiden, net zoals ze deden toen ik probeerde te helpen. Als deze eigenaren en eerdere managementtypes ook maar een greintje fatsoen in zich hadden, hadden ze al aan een oplossing gewerkt, een plan, in plaats van zich te verstoppen in hun kastelen in Polen.

Ik ben echt niet verplicht om iets te doen, laat staan ​​om dit document te schrijven of commentaar te geven, maar ondanks al mijn bedenkingen om daarheen te gaan, ben ik nog steeds bereid om bij te dragen aan een oplossing in een poging om die mensen te helpen die nog nooit een cent van de winst en probeer hen te begeleiden bij het terugkrijgen van hun belangrijkste investeringsfondsen. Wie weet hebben we zelfs een kans om deze hele verdomde zaak om te draaien en in de toekomst een aantal realistische kansen te creëren, waarbij een bedrijf dat eigendom is van het publiek toch kan deelnemen aan echte cannabisbedrijfsactiviteiten.

Het is te laat?? Het is nooit te laat als je het verlangen en de aanleg hebt om een ​​werkbare oplossing te zoeken voor een probleem waarmee je wordt geconfronteerd.

zonder vooroordeel

Willy van der Merwe

************************************************** ************

Willie van der Merwe MAMMA
1 jaar geleden
Antwoord aan  Willy van der Merwe

meer!!!! je stal, rende weg en liet mensen diep in de shit zitten, inclusief je team!
Karma slaapt nooit!

Willie van der Merwe MAMMA
1 jaar geleden
Antwoord aan  Willy van der Merwe

fuck, je liegt met al je wenkbrauwen!

Duivel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Willy van der Merwe

Je wordt betrapt.. Slaap lekker…

chica
1 jaar geleden

alleen sukkels op zoek naar "gemakkelijke, hoge, gegarandeerde en risicovrije" winsten. “Passief beleggen”!

zxismassief
1 jaar geleden

De auteur van dit artikel heeft nepnieuws verspreid dat JF het doelwit was van een computeraanval. Misschien omdat hij betrokken was bij het bedrijf en enige hoop had dat de vermeende aanval waar was... Retail bagholders

kader
1 jaar geleden

Goedenavond,

Volgens berichten heeft de voormalige CEO van Juicy samen met zijn vrouw en de CEO van Sabores Púrpura bedrijven in Portugal geregistreerd.

Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale17 uur geleden

VS: Kinderarts Bonni Goldstein lanceert petitie tegen verbod op natuurlijke CBD-medicijnen in Californië

De Noord-Amerikaanse kinderarts Bonni Goldstein waarschuwt voor de poging om medicijnen afgeleid van natuurlijke CBD te verbieden in...

Internationale18 uur geleden

Europa heeft bijna 23 miljoen gebruikers van cannabis, de meest geconsumeerde van alle illegale middelen

Cannabis is nog steeds veruit het meest geconsumeerde illegale middel in Europa. Dit zijn de conclusies van het “Rapport...

Evenementen2 dagen geleden

Mary Jane viert voor het eerst in Duitsland de legale cannabiscultuur

Volgend weekend, van 14 tot 16 juni, zal de gebruikelijke Mary Jane plaatsvinden in de Messe...

Evenementen7 dagen geleden

CB Club brengt cannabisprofessionals samen in afwachting van Mary Jane in Berlijn

Vooruitlopend op de CB Expo (Cannabis Business Expo en Conferentie), die in september in Dortmund zal plaatsvinden, zal de CB Company...

rapport1 weken geleden

Zuid-Afrika: de legalisatie van een toch al bloeiende industrie

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen voor de Algemene Vergadering in Zuid-Afrika, afgelopen woensdag 29 mei, waren er...

Interviews1 weken geleden

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, vond hij niet...

nieuws2 weken geleden

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun gebruik te verminderen...

Evenementen4 weken geleden

CannaTrade keert van 24 tot 26 mei terug naar Zürich

CannaTrade – Zurich International Hemp Fair and Festival wordt volwassen in 2024 en viert zijn 18e...

persberichten4 weken geleden

SOMAÍ Group en haar dochteronderneming RPK Biopharma breiden de samenwerking met Cookies uit naar Europa en het Verenigd Koninkrijk

LISSABON, PORTUGAL, 16 mei 2024 /EINPresswire.com/ — De SOMAÍ Group (“SOMAÍ”) en haar dochteronderneming, RPK Biopharma, hebben hun...

Nationaal4 weken geleden

Portugal: Geschatte CBD-consumptie stijgt ondanks verbod

Het rapport “Cannabis in Portugal”, uitgevoerd door Euromonitor International, publiceerde de meest recente gegevens over de cannabisindustrie,...