Verbind je met ons

Internationale

Europarlementariërs richten groep van verschillende partijen op over het legaliseren van persoonlijk gebruik van cannabis

gepubliceerd

em

Vijf leden van het Europees Parlement van verschillende politieke fracties en uit verschillende EU-lidstaten zijn samengekomen om een ​​belangengroep van EP-leden op te richten die op mensenrechten gebaseerd beleid met betrekking tot het persoonlijk gebruik van cannabis steunen. 

In een open brief aan de 705 leden van het Europees Parlement, waarin de leden van het Europees Parlement worden aangemoedigd om zich bij de groep aan te sluiten, EP-leden Cyrus Engerer (Malta, S&D), Monica Semedo (Luxemburg, Renovatie), Mikuláš Peksa (Tsjechië, Groenen), Dorian Rookmaker (Nederland, ECR) en Luke "Ming" Flanagan (Ierland, links) verwelkomen de recente ontwikkelingen op het gebied van de legalisering van cannabis in Duitsland, Malta en Luxemburg en roepen op tot meer informatie-uitwisseling tussen de lidstaten over dit onderwerp. 

EP-leden riepen op tot een op feiten gebaseerde discussie op EU-niveau over het persoonlijk gebruik van cannabis, dat lange tijd als een taboe-onderwerp werd gezien vanwege vooroordelen en verkeerde informatie over cannabis.  

"Als gevolg van verouderde en onvoorspelbare wetgeving worden burgers in de hele EU vaak gedwongen zich tot de illegale markt te wenden of, erger nog, worden ze gevangengezet voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis voor persoonlijk gebruik", zeggen EP-leden. "Dit weerspiegelt niet het niveau van vrijheid dat van ons leven in Europa wordt verwacht." 

"Niemand zou naar de gevangenis moeten gaan voor een joint", zei Labour-parlementslid Cyrus Engerer. “Maar helaas zitten veel burgers in de Europese Unie nog steeds in de gevangenis alleen voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis. Terwijl landen als Malta de moedige stap nemen om te kijken naar legalisatiebeleid dat illegale marktaanvoer tegengaat en burgers hun persoonlijke vrijheid geeft, lopen anderen nog ver achter.” 

“De mengelmoes van beleid in de hele EU en de opkomst van andere landen die nadenken over legalisering van cannabis, zal zeker veel discussie veroorzaken op het gebied van Europese wetgeving, Schengen en de interne markt. Daarom moeten we het gesprek aangaan.” 

In dezelfde geest zei parlementslid Mónica Semedo (Luxemburg): “Het verbod werkt niet, het maakt het gebruik van cannabis alleen maar minder veilig. Met legalisatie kunnen consumenten betrouwbare informatie krijgen en toegang hebben tot producten waarvan de kwaliteit wordt gecontroleerd, zonder in contact te komen met criminelen. De legalisering van cannabis in verschillende lidstaten heeft zeker grensoverschrijdende effecten. Met deze groep kunnen we een coherente aanpak van legalisatie op EU-niveau bespreken.” 

De open brief, die op 14 juli naar alle leden van het Europees Parlement is gestuurd, is een gedurfde boodschap van de oprichtende leden van het Europees Parlement, die duidelijk maken dat lidstaten de bevoegdheid moeten krijgen om beleid rond cannabis te creëren op een manier die de behoeften en specifieke kenmerken van uw samenleving weerspiegelt . 

“Echter” – zeggen leden van het Europees Parlement – ​​“we kunnen niet ontkennen dat we met nieuwe wetgeving in de EU-lidstaten waarschijnlijk te maken zullen krijgen met repercussies op EU-niveau”, verwijzend naar recente ontwikkelingen in de EU, de EU en daarbuiten. “Als leden van het Europees Parlement willen we profiteren van deze dynamiek en een belangengroep van alle partijen binnen het Europees Parlement creëren, waar we beste praktijken zullen delen, met experts zullen spreken, hoorzittingen en conferenties zullen organiseren en de situatie van persoonlijke cannabis zullen bespreken. gebruik binnen de Europese Unie”. 

Evenzo zei het Ierse EP-lid Luke "Ming" Flanagan op het moment van de aankondiging: "Legale cannabis is veiliger. Dit is een onbetwistbaar feit. Veel EU-landen ontwaken langzaam maar zeker uit de nachtmerrie van het cannabisverbod.” Europarlementariër Flannagan, afkomstig van de Linkse Fractie in het Europees Parlement, vervolgde met "Het Europees Parlement moet een stem geven aan deze realiteit", zei de medeoprichter van het EP en concludeerde: "De vorming van deze fractie is een belangrijke stap op een belangrijk moment in een poging om een ​​catastrofale wet te veranderen voor veel EU-burgers die zich verder aan de wet houden”. Europarlementariër Dorien Rookmaker, een Nederlandse Europarlementariër die zich eerder dit jaar bij de Europese Conservatieven en Hervormers aansloot, verwelkomde een ander oprichtend lid de vorming van de groep en zei: "Open een rationele benadering van cannabis bespreken is de weg vooruit". Het kan ons helpen de voordelen van legalisatie beter te begrijpen.” 

"De huidige reeks wettelijke regels die het persoonlijk gebruik van cannabis in de meeste EU-lidstaten beperken, druist sterk in tegen de beginselen van bewegingsvrijheid en persoonlijke vrijheid", zei het Tsjechische parlementslid Mikuláš Peksa van de Groenen, ter afsluiting van de aankondiging van de oprichting van de groep. “We moeten kijken naar Duitsland, Luxemburg, Malta en andere landen die al stappen ondernemen om persoonlijk cannabisgebruik te legaliseren, en pleiten voor het delen van best practices op EU-niveau. Ik hoop dat deze partijoverschrijdende groep enig licht zal helpen werpen op de diepe regelgevende mengelmoes die we momenteel hebben, die jonge mensen naar de gevangenis stuurt voor een slachtofferloze 'misdaad'”.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

hoe 1
Abonneren
Melden van

1 Commentaar
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Ik moet bekennen dat ik me grote zorgen maak over de vertegenwoordigers aan wie wij Europeanen onze stem toevertrouwen.
En ik betreur het dat we op een van de ergste momenten in Europa en in de wereld getuige zijn van de uitroeiing van de democratie, de macht van het volk, de vrijheid en de mensenrechten. De geachte afgevaardigden zijn zich er niet van bewust en schamen zich er niet voor dat ze zich zorgen maken over de legalisering van cannabis, een van de ergste en meest geconsumeerde drugs ter wereld, en hebben niet de moed om voorstellen te doen die de mensheid bevrijden van gewapende conflicten, van oorlog, van de ellende van honger de leugen van geweld en corruptie.
Vrijheid en democratie weerhouden niemand ervan om te consumeren... wat u wilt is de deur openen voor de "kruidenbaronnen", de nieuwe travestie-drugsdealers...

Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Hennep6 uur geleden

Portugal: Onderzoek brengt alarmerende verschillen aan het licht in de etikettering van CBD, dat nog steeds verboden is in het land

Een recent onderzoek naar CBD-producten in Portugal onthult alarmerende verschillen tussen de geadverteerde cannabinoïde-inhoud en...

Internationale7 uur geleden

Spanje: Gemeenteraad van Barcelona sluit tientallen cannabisclubs

De gemeenteraad van Barcelona begon een krachtig optreden tegen de cannabisclubs van de stad en beval...

Internationale2 dagen geleden

Duitsland keurt de eerste cannabis-socialclub goed na legalisatie

De minister van Landbouw van Nedersaksen, Miriam Staudte, maakte maandag bekend dat haar bureau toestemming heeft gegeven voor de eerste club...

Hennep4 dagen geleden

Thailand komt steeds dichter bij het herclassificeren van cannabis en hennep als gereguleerde stoffen

Thailand heeft opnieuw een beslissende stap gezet in de richting van een nieuw verbod op cannabis in het land. Vorige vrijdag,...

Internationale2 weken geleden

Het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) wordt het Agentschap van de Europese Unie voor Drugs (EUDA)

Op 2 juli 2024 wordt het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) het Agentschap...

Evenementen2 weken geleden

ICRS – International Cannabinoid Research Society brengt artsen en onderzoekers samen in Salamanca voor het 34e symposium over cannabinoïden

Als je denkt dat cannabisonderzoek iets recents is en dat er nog steeds niet genoeg onderzoeken zijn… think again! EN...

Crónica2 weken geleden

Terroir 101 – Een introductie

Dit artikel begint een serie over onderwerpen die nodig zijn voor degenen die geloven dat deze plant het verdient om vereerd en verheven te worden...

Evenementen3 weken geleden

CannaReporter®-redacteur Laura Ramos, uitgeroepen tot ‘Journalist van het jaar’ tijdens de Business of Cannabis Awards

De cannabisindustrie komt binnenkort bijeen in Londen voor twee dagen Cannabis Europe en een avond...

persberichten3 weken geleden

Cannabis Europe verwelkomt Europese en Noord-Amerikaanse leiders in Londen om te profiteren van de Europese cannabismarkt

De Noord-Amerikaanse cannabisindustrie creëert een belangrijke beweging over de Atlantische Oceaan als leiders van deze...

Internationale4 weken geleden

De Duitse politie maakt duidelijk dat ze de consumptie van cannabis (in plaats van alcohol) niet hebben voorgesteld aan Engelse fans op Euro 2024

De politie in Gelsenkirchen, Duitsland, werd aangehaald in een nieuwsbericht waarin stond dat de aandacht meer op de fans zou worden gericht...