Verbind je met ons
Advertentie-
Advertentie-

Internationale

VS: Staten met legale cannabis hadden minder gevallen van vergiftiging met synthetische cannabinoïden. Studie registreerde 61 doden

gepubliceerd

em

Foto: WSAW-TV

De legaliteit van cannabis heeft de vergiftiging door synthetische cannabinoïden laten vallen, volgens een onderzoek onder leiding van Tracy Klein van de Washington State University. Door analyse van rapporten over illegale synthetische cannabinoïdevergiftigingen, werd vastgesteld dat het aantal gevallen in staten die recreatief of "volwassen gebruik" cannabis toestaan, lager is in vergelijking met staten met restrictief beleid. In de studie, die 7.600 gebeurtenissen omvatte, waren er 61 sterfgevallen geassocieerd met synthetische cannabinoïden.

Synthetische cannabinoïden zijn op illegale markten verschenen vanwege hun nabootsing van de effecten van cannabis en kunnen onder andere worden verkocht als K2, Spice of AK-47. Het zijn echter synthetische moleculen die van nature niet in de plant voorkomen en die ernstige en zelfs dodelijke gevolgen kunnen hebben. De studie, gepubliceerd door de Universiteit van Washington in Tijdschrift voor klinische toxicologie, analyseerde hoe het drugsbeleid van de staat van invloed is op gebeurtenissen met synthetische cannabinoïden waarvoor ziekenhuisopname en medische zorg nodig waren. In staten waar het cannabisbeleid progressiever is, is er een lagere therapietrouw voor dit soort middelen.

Voor deze gepubliceerde studie analyseerden onderzoekers gegevens van het National Poison Data System van 2016 tot 2019, voordat de pandemie begon. Alleen staten die in die jaren een relatief stabiel beleid hadden, werden geanalyseerd en gecategoriseerd, waarbij ze in een van de drie categorieën werden geplaatst: toegeeflijk zoals de staat Washington (waar medisch en recreatief gebruik mogelijk is), dokter zoals Hawaii (waar alleen medisch gebruik is toegestaan) en  beperkend, zoals Idaho (dat vrijwel alle cannabisgebruik verbiedt).

Studie registreerde 61 sterfgevallen geassocieerd met synthetische cannabinoïden

Het monster omvatte 7.600 vergiftigingen die verband hielden met het gebruik van synthetische cannabinoïden, waarvan ongeveer 65% medische hulp vereiste. Er waren 61 doden. De onderzoekers ontdekten dat gebeurtenissen die verband hielden met synthetische cannabinoïdevergiftiging over het algemeen afnamen tijdens de onderzoeksperiode. Er waren echter 13% minder gevallen in medische staten en een veel grotere daling van 37% in permissieve staten zoals persoonlijk cannabisgebruik.

De hoofdauteur van de studie, Tracy Klein, beschreef aan de Medische uitdrukkelijke, dat het artikel "enkele potentiële voordelen voor de volksgezondheid illustreert van het legaliseren en reguleren van volwassen cannabisgebruik". De universitair hoofddocent verpleegkunde van de WSU voegde eraan toe dat in gereguleerde markten "het duidelijk is dat als gebruikers de mogelijkheid hebben om een ​​minder giftig product te kopen, ze daar waarschijnlijk voor zullen kiezen."

Wat zijn synthetische cannabinoïden?

Synthetische cannabinoïden zijn stoffen die in het laboratorium kunstmatig worden geproduceerd om de effecten van cannabinoïden na te bootsen. Dit effect wordt verkregen door de modulatie van dezelfde receptoren die worden gemoduleerd door de cannabinoïden die van nature in de plant voorkomen. In illegale synthetische stoffen die zich binden aan de receptoren van ons endocannabinoïdesysteem, kunnen de effecten echter 100 keer krachtiger zijn dan bij andere cannabinoïden, zoals THC, en ontbreken de bemiddelende bestanddelen van de plant in hun natuurlijke, integrale staat, zoals andere cannabinoïden zoals CBD, THCV, CBG, CBN, enz. Als gevolg hiervan hebben synthetische cannabinoïden een hoge toxiciteit en kunnen ze leiden tot ernstige schade en zelfs de dood.

Hoewel sommige synthetische cannabinoïden zijn gemaakt voor medisch gebruik, zoals Dronabinol of Nabilone, die voornamelijk worden gebruikt om misselijkheid in verband met de behandeling van kanker te behandelen, zijn de illegale versies niet in alle staten toegestaan ​​en hebben ze geen medisch doel. Handhaving van wettelijke voorschriften kan moeilijk zijn, omdat fabrikanten hun formules vaak wijzigen.

Advertentie-
Advertentie- cannadouro

Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale1 uur geleden

Biden is de eerste Amerikaanse president die een cannabiswet tekent

De Amerikaanse president Joe Biden schreef op 2 december geschiedenis door als eerste Amerikaanse president...

Nationaal3 dagen geleden

Portugal: Mothers for Cannabis Movement start petitie voor het recht op persoonlijke en associatieve teelt

De beweging Mothers for Cannabis, in mei 2022 in Portugal opgericht door honderden patiënten die toegang zochten tot cannabis...

persberichten1 weken geleden

GNR: 10 maanden onderzoek om 32 doses hasj en 48 cocaïne in beslag te nemen

Het Territoriale Commando van Porto, via de Criminal Investigation Nucleus (NIC) van Felgueiras, heeft op 28 november...

Interviews1 weken geleden

André Paquete Carvalho: “Amsterdam is heel open, maar we leven nog steeds in tijden van tolerantie. Cannabis is hier nog steeds illegaal.”

De interviews “Working with Cannabis”, gepubliceerd in Cannadouro Magazine, proberen Portugezen die in de cannabissector werken voor te stellen...

Hennep3 weken geleden

Cannabis of hennep? Maakt Spanje dezelfde fouten als Portugal?

De Guardia Civil kondigde onlangs de grootste inbeslagname van cannabis ooit in Spanje aan, maar kort daarna kwamen er verschillende stemmen...

Nationaal3 weken geleden

Cannadouro-account verdwijnt 1 dag voor het evenement van Instagram

Het Instagram-account van CannaDouro is verwijderd of geblokkeerd door de aanbieder van het sociale netwerk. De toegang tot de pagina was...

Hennep3 weken geleden

Pedrêz-recepten: hoe ter plaatse gegoten hennepbeton te maken

In 2018 begon de Pedrêz-werkplaats, aan de Rua do Paraíso 331, in het historische centrum van Porto, met de bouw van de eerste...

Evenementen3 weken geleden

Cannadouro keert volgend weekend terug naar Alfândega do Porto

Kort nadat Porto door de World Travel Awards werd verkozen tot beste stadsbestemming ter wereld...

Internationale3 weken geleden

Ierland: People Before Profit wil de wetgeving wijzigen om het gebruik van cannabis door volwassenen toe te staan

De Ierse politieke partij People Before Profit komt over twee weken met een wetsvoorstel dat de...

Internationale3 weken geleden

VS: president van het National Institute of Military Justice eist uitbreiding van gratie voor cannabisdelicten tot militair personeel

De president van het National Institute of Military Justice van de Verenigde Staten van Amerika (VS) heeft president Joe Biden gevraagd om...