Verbind je met ons
Advertentie-
Advertentie-

Nationaal

Portugal: Cannabisexport blijft groeien, maar Infarmed corrigeert cijfers die in maart zijn vrijgegeven

gepubliceerd

em

Foto: DR

Cannabis geproduceerd in Portugal gaat al naar vier continenten, volgens gegevens uit het rapport van Infarmed, verwijzend naar de medicinale cannabissector in Portugal. In totaal heeft Portugal meer dan 15 ton cannabis geëxporteerd, met Israël, Duitsland en Spanje als belangrijkste bestemmingen. De gegevens met betrekking tot import zijn nog niet vrijgegeven, maar Cannareporter constateerde een discrepantie in de waarden, gerelateerd aan de 30 toneladas van de export die zes maanden geleden werd bekendgemaakt.

Telefonisch gecontacteerd, gaf Vasco Bettencourt toe dat er in maart mogelijk een vertraging was opgetreden in de openbaarmaking van gegevens en legde hij Cannareporter uit dat de juiste waarden waarmee rekening moet worden gehouden de waarden zijn die nu in dit rapport zijn aangekondigd. “Er is een correctie, deze gegevens waren voor de brutoproductie, niet voor de nettoproductie of export. Dit zijn de feitelijke gegevens, wat zeker is gebeurd”, verduidelijkte hij.

De cijfers die afgelopen maart werden aangekondigd, hadden alleen betrekking op de brutoproductie en niet op de definitieve gegevens, na kwaliteitscontroles en de afgegeven exportcertificaten”, garandeerde Vasco Bettencourt, die eraan toevoegde dat hij er zeker van was dat Portugal dit jaar “de 10 ton export zal overtreffen”. ”.

De export stopt niet met groeien
Toch blijft de hoeveelheid cannabis die in Portugal wordt geproduceerd voor de export groeien. De afgelopen jaren hebben verschillende bedrijven een succesvolle export vanuit Portugal aangekondigd. Er was echter geen duidelijk beeld van de omvang van de exportoperaties. Volgens gegevens van de toezichthouder is er sinds 15 meer dan 2016 ton Portugese cannabis geëxporteerd en is de trend naar groei. In de eerste helft van 2022 werd 4327 kg in Portugal geproduceerde cannabis geëxporteerd, en dit zou tegen het einde van het jaar meer dan 6 ton kunnen bedragen. In 2021 bedroeg het totale exportvolume 5694 kg cannabis, een groei van 17,4% ten opzichte van 2020 (het jaar waarin 4850 kg werd geëxporteerd).

Portugal exporteerde in 2016 en 2017 een paar honderd ton cannabis (door de exploitatie van het bedrijf Terra Verde, dat zijn eerste licentie verkreeg toen het nog een dochteronderneming was van GW Pharmaceuticals), en pas na 2018 (het jaar waarin er geen exportregistraties zijn) keerde de export terug, altijd groeiend. (Zie onderstaande grafiek).

Israël domineert de export en volgt de trend van de gewasgroei

Volgens de gegevens die in het rapport beschikbaar zijn, is Israël de leider in de import van Portugese cannabis, met al bijna 8 ton cannabis. De landen waarvan de export expressiever is, zijn Duitsland, Israël en Spanje. Portugal exporteert momenteel naar een groep van 10 landen, met als bestemming Duitsland, Israël, Malta, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Frankrijk, Luxemburg en Tsjechië. (Zie onderstaande tabel)

Ondanks de duidelijke exportcijfers zijn er echter nog steeds twijfels over de hoeveelheden die daadwerkelijk in Portugese faciliteiten worden verbouwd, vergeleken met de verschillende importen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Landen van exportbestemming, in kg

Een ander hoogtepunt van het rapport is de mogelijkheid dat de bestemming van de Portugese export door Duitsland zal worden geleid, na de aankondigingen van het partnerschap door Portugese bedrijven MHI Medicinale Teelt en CannexporPharma net zoals akanda met Duitse bedrijven.

Advertentie-
Advertentie- cannadouro

Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale1 uur geleden

Biden is de eerste Amerikaanse president die een cannabiswet tekent

De Amerikaanse president Joe Biden schreef op 2 december geschiedenis door als eerste Amerikaanse president...

Nationaal3 dagen geleden

Portugal: Mothers for Cannabis Movement start petitie voor het recht op persoonlijke en associatieve teelt

De beweging Mothers for Cannabis, in mei 2022 in Portugal opgericht door honderden patiënten die toegang zochten tot cannabis...

persberichten1 weken geleden

GNR: 10 maanden onderzoek om 32 doses hasj en 48 cocaïne in beslag te nemen

Het Territoriale Commando van Porto, via de Criminal Investigation Nucleus (NIC) van Felgueiras, heeft op 28 november...

Interviews1 weken geleden

André Paquete Carvalho: “Amsterdam is heel open, maar we leven nog steeds in tijden van tolerantie. Cannabis is hier nog steeds illegaal.”

De interviews “Working with Cannabis”, gepubliceerd in Cannadouro Magazine, proberen Portugezen die in de cannabissector werken voor te stellen...

Hennep3 weken geleden

Cannabis of hennep? Maakt Spanje dezelfde fouten als Portugal?

De Guardia Civil kondigde onlangs de grootste inbeslagname van cannabis ooit in Spanje aan, maar kort daarna kwamen er verschillende stemmen...

Nationaal3 weken geleden

Cannadouro-account verdwijnt 1 dag voor het evenement van Instagram

Het Instagram-account van CannaDouro is verwijderd of geblokkeerd door de aanbieder van het sociale netwerk. De toegang tot de pagina was...

Hennep3 weken geleden

Pedrêz-recepten: hoe ter plaatse gegoten hennepbeton te maken

In 2018 begon de Pedrêz-werkplaats, aan de Rua do Paraíso 331, in het historische centrum van Porto, met de bouw van de eerste...

Evenementen3 weken geleden

Cannadouro keert volgend weekend terug naar Alfândega do Porto

Kort nadat Porto door de World Travel Awards werd verkozen tot beste stadsbestemming ter wereld...

Internationale3 weken geleden

Ierland: People Before Profit wil de wetgeving wijzigen om het gebruik van cannabis door volwassenen toe te staan

De Ierse politieke partij People Before Profit komt over twee weken met een wetsvoorstel dat de...

Internationale3 weken geleden

VS: president van het National Institute of Military Justice eist uitbreiding van gratie voor cannabisdelicten tot militair personeel

De president van het National Institute of Military Justice van de Verenigde Staten van Amerika (VS) heeft president Joe Biden gevraagd om...