Verbind je met ons

Hennep

Portugal: zes ministeries en twee maanden om een ​​tiende THC toe te voegen

gepubliceerd

em

Foto: Ricardo Rocha | Cannapress

De regels voor industriële hennep zijn vandaag opnieuw gewijzigd met de publicatie van Verordening 64/2023 om de THC-limiet bij te werken naar 0,3%, zoals het was geweest vastgesteld door de Europese Commissie in december 2021. Het amendement van de Portugese regering negeerde de verzoeken van boeren, handelaren en de hele hennepsector en bleek vrij conservatief te zijn: het beperkte zich tot het met vertraging omzetten van de Europese richtlijn en het actualiseren van slechts één paragraaf. De maatregel had op 1 januari 2023 in werking moeten treden, maar we zijn in Portugal: de verordening werd ondertekend door zes ministeries en het duurde meer dan twee maanden voordat deze het daglicht zag.

De Portugese hennepsector werd vandaag wakker van een nieuwe wijziging in de regelgeving voor de hennepteelt. Verordening 64/2023, gepubliceerd in de Diário da República, heeft de bepalingen van Verordening (EU) 2021/2115, die werd goedgekeurd door het Europees Parlement in december 2021.

Aan de andere kant was de Portugese regering conservatief in de amendementen, die geen rekening hielden met de geclaimde veranderingen door brancheverenigingen, ook daarna rechterlijke uitspraken die wijzen op hennep als een niet-medicijnproduct.

Minister van Landbouw was de laatste die het document ondertekende

Het document, ondertekend door de zes ministeries die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van deze kwestie, maakt de tweede wijziging van de Verordening nr. 83/2021, van 15 april, namelijk met updates van de vereisten voor het behandelen van aanvragen en procedures voor het verlenen van vergunningen voor de teelt van industriële hennep. Het document ging bijna twee maanden door de zes ministeries en veranderde slechts één paragraaf, juist omdat de Europese Unie dat verlangde. Het doel is om de regelgeving van de landen af ​​te stemmen op de strategische plannen die de lidstaten zullen opstellen in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), gefinancierd door het Europees Landbouwgarantiefonds en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

De hennepsector, die vooruitliep op de publicatie van een verordening (de bepalingen van de Europese verordening zijn voor omzetting in dwingende nationale wetgeving), zag de wetgever echter een kans missen om de omzetting van Europese regelgeving te combineren met de eisen van de industrie. De Portugese regering negeerde de beweringen van de boeren met betrekking tot het opleggen van een minimale teeltoppervlakte van 5.000 vierkante meter, de beperking van agronomische praktijken, beperking van zaaidichtheden, het verbod op teelt in kassen, de eis van commerciële contracten voor boeren en een verbod op het gebruik van alle delen van de plant, met uitzondering van de toegang tot de bloemen.

De wijziging, uitgevoerd door het stel ministers van Binnenlandse Zaken, Justitie, Financiën, Economie en Zee, Volksgezondheid en Landbouw, lijkt op 10 januari 2023 te zijn geïnitieerd door de minister van Financiën, na te zijn toegezonden aan de minister van Binnenlandse Zaken. Administratie, 6 februari. Het document ontving pas op 20 februari het advies van de minister van Justitie. Vanaf nu was er iets meer dan een week genoeg om het document de handtekeningen te laten verzamelen van de minister van Economie, de minister van Volksgezondheid, waarbij de minister van Landbouw verantwoordelijk was voor de laatste handtekening voor latere publicatie, die uiteindelijk vandaag plaatsvond.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

+ berichten
+ berichten

Ik ben een van de directeuren van CannaReporter, dat ik samen met Laura Ramos heb opgericht. Ik kom van het unieke eiland Madeira, waar ik momenteel woon. Toen ik in Lissabon bij FCUL Fysische Techniek studeerde, raakte ik betrokken bij de nationale hennep- en cannabisscene en nam ik deel aan verschillende verenigingen, waarvan ik van sommige nog steeds lid ben. Ik volg de mondiale industrie en vooral de ontwikkelingen op wetgevingsgebied met betrekking tot de verschillende toepassingen van cannabis.

Ik ben per e-mail bereikbaar op joao.costa@cannareporter.eu

Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale1 uur geleden

VS: Kinderarts Bonni Goldstein lanceert petitie tegen verbod op natuurlijke CBD-medicijnen in Californië

De Noord-Amerikaanse kinderarts Bonni Goldstein waarschuwt voor de poging om medicijnen afgeleid van natuurlijke CBD te verbieden in...

Internationale1 uur geleden

Europa heeft bijna 23 miljoen gebruikers van cannabis, de meest geconsumeerde van alle illegale middelen

Cannabis is nog steeds veruit het meest geconsumeerde illegale middel in Europa. Dit zijn de conclusies van het “Rapport...

Evenementen2 dagen geleden

Mary Jane viert voor het eerst in Duitsland de legale cannabiscultuur

Volgend weekend, van 14 tot 16 juni, zal de gebruikelijke Mary Jane plaatsvinden in de Messe...

Evenementen1 weken geleden

CB Club brengt cannabisprofessionals samen in afwachting van Mary Jane in Berlijn

Vooruitlopend op de CB Expo (Cannabis Business Expo en Conferentie), die in september in Dortmund zal plaatsvinden, zal de CB Company...

rapport1 weken geleden

Zuid-Afrika: de legalisatie van een toch al bloeiende industrie

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen voor de Algemene Vergadering in Zuid-Afrika, afgelopen woensdag 29 mei, waren er...

Interviews1 weken geleden

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, vond hij niet...

nieuws2 weken geleden

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun gebruik te verminderen...

Evenementen4 weken geleden

CannaTrade keert van 24 tot 26 mei terug naar Zürich

CannaTrade – Zurich International Hemp Fair and Festival wordt volwassen in 2024 en viert zijn 18e...

persberichten4 weken geleden

SOMAÍ Group en haar dochteronderneming RPK Biopharma breiden de samenwerking met Cookies uit naar Europa en het Verenigd Koninkrijk

LISSABON, PORTUGAL, 16 mei 2024 /EINPresswire.com/ — De SOMAÍ Group (“SOMAÍ”) en haar dochteronderneming, RPK Biopharma, hebben hun...

Nationaal4 weken geleden

Portugal: Geschatte CBD-consumptie stijgt ondanks verbod

Het rapport “Cannabis in Portugal”, uitgevoerd door Euromonitor International, publiceerde de meest recente gegevens over de cannabisindustrie,...