Verbind je met ons

Internationale

VS: Cannabisgebruik onder volwassenen bereikt recordhoogte. De helft van de Amerikanen heeft het geprobeerd

gepubliceerd

em

De recente bevindingen van een onderzoek gepubliceerd door de Gallup onthullen een ongekende statistiek: de helft van de Amerikaanse volwassen bevolking heeft ooit in zijn leven cannabis geprobeerd. Dit aantal markeert het hoogste punt ooit gemeten, wat een opmerkelijke toename betekent van het percentage Amerikaanse volwassenen dat ooit cannabis heeft geprobeerd. Dit percentage is gestegen van slechts 4% toen de eerste opiniepeiling meer dan vijftig jaar geleden door Gallup werd gehouden.

Volgens de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van Gallup naar consumptiegewoonten, dat vorige maand werd uitgevoerd, gaf 50% van de respondenten aan ooit in hun leven cannabis te hebben gebruikt. Hoewel het resultaat van dit jaar vergelijkbaar lijkt met de cijfers van respectievelijk 49% en 48% uit 2021 en 2022, is de lichte stijging statistisch significant vergeleken met de 45% die in 2017 en 2019 werd geregistreerd.

een historische stijging

Deze opmerkelijke stijging zet een trend voort die teruggaat tot 1969, toen Gallup het cannabisgebruik onder Amerikanen begon te onderzoeken. Op dat moment gaf slechts 4% toe het middel geprobeerd te hebben. Het volgende decennium kende een exponentiële toename, waarbij het percentage in 24 al snel bijna een kwart (1977%) van de Amerikaanse bevolking bereikte. In 1985 steeg dit aantal tot 33%. Hoewel het stijgingstempo in de daaropvolgende dertig jaar afnam, gaf in 2013 38% van de Amerikanen toe cannabis te hebben geprobeerd. Slechts twee jaar later steeg dit aantal tot 44%, wat het begin markeerde van een nieuwe periode van snelle expansie, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Demografische gegevens over consumptie

Als we naar demografische gegevens kijken, is het duidelijk dat een hoger percentage mannen (53%) dan vrouwen (44%) cannabis heeft geprobeerd. In termen van leeftijdsgroepen hebben volwassenen tussen 35 en 54 jaar de hoogste incidentie van cannabisgebruik in het verleden, waarbij een indrukwekkende 51% hun ervaring met de stof bevestigt. In de leeftijdsgroep van 18 tot 34 jaar bekende 49% hetzelfde, terwijl 47% van de volwassenen van 55 jaar en ouder soortgelijke ontmoetingen onthulden. Politiek gezien hadden de Democraten het hoogste percentage cannabisgebruik: 57% gaf toe het middel geprobeerd te hebben. Daarentegen erkende 52% van de onafhankelijke kiezers en 39% van de Republikeinen enige betrokkenheid bij cannabis.

De legalisering van cannabis en de invloed ervan

Gallup merkte een verband op tussen het groeiende percentage Amerikanen dat cannabisgebruik erkent en de groeiende steun voor cannabislegalisatie. In 1969 steunde slechts een schamele 12% het idee om cannabis te legaliseren. Snel vooruit naar 2023 sprak een overweldigende tweederde (68%) van de ondervraagde bevolking hun steun uit voor legalisering. Opvallend is dat 23 staten nu recreatieve cannabis hebben gelegaliseerd, terwijl 38 staten een uitgebreide legalisering van medicinale cannabis hebben ingevoerd.

Huidig ​​cannabisgebruik

Sinds 2013 heeft Gallup een afzonderlijk onderzoek naar het huidige cannabisgebruik opgenomen. Uit de enquêteresultaten van dit jaar bleek dat 17% van de respondenten bevestigend antwoordde op de vraag of ze "cannabis roken". Dit cijfer is het hoogste percentage ooit geregistreerd, meer dan een verdubbeling van de aanvankelijke 7% tien jaar geleden. De prevalentie van huidig ​​gebruik is vooral uitgesproken onder jongeren, een trend die eerder door Gallup werd geïdentificeerd. Concreet meldde 29% van de volwassenen tussen 18 en 34 jaar huidig ​​cannabisgebruik. Dit percentage daalt naar 17% onder volwassenen tussen 35 en 54 jaar en naar 9% onder 55-plussers.

Politieke en genderverschillen in de huidige consumptie

Wat de genderverdeling betreft, gaf 19% van de mannen en 14% van de vrouwen toe dat ze momenteel cannabis gebruiken. Politiek gezien bekende 21% van de Democraten cannabis te hebben gerookt, gevolgd door 17% van de Onafhankelijken en 12% van de Republikeinen. Interessant is dat, terwijl ongeveer de helft van de vergunde en niet-vergunde personen (elk 49%) erkende cannabis te hebben geprobeerd, 20% van de niet-vergunde personen meldde regelmatig cannabis te gebruiken. Daarentegen identificeerde slechts 11% van de personen met een universitair diploma zichzelf als frequente gebruikers.

Enquêtemethodologie

Om deze informatieve gegevens te verzamelen, voerde Gallup tussen 1015 en 18 juli een willekeurig onderzoek uit onder 3 volwassenen van 27 jaar en ouder. De steekproeffout voor dit onderzoek bedraagt ​​±4 procentpunten bij een betrouwbaarheidsniveau van 95%. Bovendien erkende Gallup de kans op fouten of vertekeningen in de enquêteresultaten als gevolg van de formulering van de vragen en praktische problemen bij het uitvoeren van de enquête.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale2 dagen geleden

Duitsland keurt de eerste cannabis-socialclub goed na legalisatie

De minister van Landbouw van Nedersaksen, Miriam Staudte, maakte maandag bekend dat haar bureau toestemming heeft gegeven voor de eerste club...

Hennep4 dagen geleden

Thailand komt steeds dichter bij het herclassificeren van cannabis en hennep als gereguleerde stoffen

Thailand heeft opnieuw een beslissende stap gezet in de richting van een nieuw verbod op cannabis in het land. Vorige vrijdag,...

Internationale1 weken geleden

Het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) wordt het Agentschap van de Europese Unie voor Drugs (EUDA)

Op 2 juli 2024 wordt het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) het Agentschap...

Evenementen2 weken geleden

ICRS – International Cannabinoid Research Society brengt artsen en onderzoekers samen in Salamanca voor het 34e symposium over cannabinoïden

Als je denkt dat cannabisonderzoek iets recents is en dat er nog steeds niet genoeg onderzoeken zijn… think again! EN...

Crónica2 weken geleden

Terroir 101 – Een introductie

Dit artikel begint een serie over onderwerpen die nodig zijn voor degenen die geloven dat deze plant het verdient om vereerd en verheven te worden...

Evenementen3 weken geleden

CannaReporter®-redacteur Laura Ramos, uitgeroepen tot ‘Journalist van het jaar’ tijdens de Business of Cannabis Awards

De cannabisindustrie komt binnenkort bijeen in Londen voor twee dagen Cannabis Europe en een avond...

persberichten3 weken geleden

Cannabis Europe verwelkomt Europese en Noord-Amerikaanse leiders in Londen om te profiteren van de Europese cannabismarkt

De Noord-Amerikaanse cannabisindustrie creëert een belangrijke beweging over de Atlantische Oceaan als leiders van deze...

Internationale4 weken geleden

De Duitse politie maakt duidelijk dat ze de consumptie van cannabis (in plaats van alcohol) niet hebben voorgesteld aan Engelse fans op Euro 2024

De politie in Gelsenkirchen, Duitsland, werd aangehaald in een nieuwsbericht waarin stond dat de aandacht meer op de fans zou worden gericht...

Evenementen4 weken geleden

Synthetische stoffen bedreigen het enorme succes van Mary Jane Berlin

Er werd verwacht dat deze editie van Mary Jane Berlin de grootste bijeenkomst ooit zou zijn van de cannabisgemeenschap in...

Nationaal4 weken geleden

ICAD promoot een Europees onderzoek naar drugsgebruik in Portugal

Het Institute for Addictive Behaviors and Addictions (ICAD) heeft de 4e editie van de European Web Survey on Drugs gelanceerd...