Verbind je met ons

Internationale

VS: Advocaat dwingt regering documenten te publiceren over de herclassificatie van cannabis

gepubliceerd

em

Amerikaanse advocaat Matthew Zorn | Foto: D.R.

De Amerikaanse regering werd door de rechtbank bevolen om documenten vrij te geven die betrekking hadden op de beoordeling van de legale status van cannabis en de herclassificatie ervan, naar aanleiding van een rechtszaak aangespannen door de Texaanse advocaat Matthew Zorn. Het document, met 252 pagina's, bewijst officieel dat gezondheidsautoriteiten de opname van cannabis in Lijst III van de Controlled Substances Act (CSA, of wetgeving inzake gereguleerde stoffen) hebben aanbevolen. Net als Cannareporter Vorig jaar augustus had ik mij al gemeldeen Department of Health and Human Services – HHS benadrukte het “geaccepteerde medicinale gebruik” van cannabis in de Verenigde Staten en het “lagere misbruikpotentieel” ervan in vergelijking met de stoffen uit de Lijsten I en II.

Het is een historisch moment dat is ontstaan ​​uit de hobby van een advocaat uit Houston, Texas. De rechtszaak is aangespannen door advocaat Matthew Zorn, die de substack-gemeenschap beheert Aan drugs met Shane Pennington, naar aanleiding van een verzoek uit de Freedom of Information Act (FOIA). Zorn heeft alle documentatie vrijgegeven, inclusief een brief aan DEA-beheerder Anne Milgram, waarin het Office of the Assistant Secretary for Health verklaarde dat “cannabis voldoet aan de controlecriteria van Schedule III.”

De rechtszaak van Zorn met de Amerikaanse overheid was succesvol en bracht documentatie aan het licht die voor het eerst officieel bewijst dat gezondheidsautoriteiten aanbevolen aan de DEA (Drug Enforcement Administration) voor de opname van cannabis in Schedule III van de CSA. De regering van de Verenigde Staten kreeg van de rechtbank het bevel een aanzienlijke hoeveelheid documenten openbaar te maken die verband hielden met de voortdurende beoordeling van de juridische status van cannabis, wat lijkt steeds dichterbij komen.

De 252 documenten, vrijgegeven door het Department of Health and Human Services (HHS), geven een gedetailleerd overzicht van het “geaccepteerde medische gebruik” van cannabis in de Verenigde Staten, waarbij de nadruk wordt gelegd op het therapeutische potentieel ervan en er ook een “lager misbruikpotentieel” wordt erkend. als een lager afhankelijkheidspotentieel vergeleken met stoffen die voorkomen in Lijsten I en II.

Deze bevestiging van de Schedule III-aanbeveling benadrukt een mogelijke verschuiving in het Amerikaanse drugsbeleid, wat wijst op een groeiende acceptatie van het medische gebruik van cannabis. De impact van dit besluit moet nog volledig worden begrepen, vooral omdat de DEA naar verwachting in de tussentijd een verklaring zal afleggen. Deze situatie duidt echter op positieve ontwikkelingen in het wettelijke kader voor cannabis in de nabije toekomst.
_______________________________________________
[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

hoe 1
Inschrijven
Melden van

1 Commentaar
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale2 dagen geleden

Paul Bergholts, vermeende leider van Juicy Fields, gearresteerd in de Dominicaanse Republiek

Paul Bergholts, de vermeende leider van het piramidespel Juicy Fields, is gearresteerd in de Dominicaanse Republiek en zal worden onderworpen aan...

Gezondheid4 dagen geleden

Cannabinoïden onthullen veelbelovende resultaten bij de behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis

Uit een onderzoek uitgevoerd door Khiron LifeSciences en gecoördineerd door Guillermo Moreno Sanz blijkt dat geneesmiddelen op basis van...

Internationale5 dagen geleden

Zaak Juicy Fields: 9 aangehouden door Europol en Eurojustice. De oplichting bedraagt ​​meer dan 645 miljoen euro

Een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door verschillende Europese autoriteiten, ondersteund door Europol en Eurojust, culmineerde in de arrestatie van negen verdachten...

Internationale1 weken geleden

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures om verdoofd te blijven dan...

Internationale1 weken geleden

De toekomst van CBD in Japan: hoe juridische hervormingen de markt zullen vormen

Eind vorig jaar zette Japan een grote stap in de richting van cannabishervormingen, na goedkeuring van...

Nationaal1 weken geleden

Portugal: GreenBe Pharma verkrijgt EuGMP-certificering bij Elvas-faciliteiten

GreenBe Pharma, een medisch cannabisbedrijf gevestigd in Elvas, Portugal, heeft de EU-GMP-certificering verkregen onder...

Nationaal2 weken geleden

Álvaro Covões, van Everything is New, koopt Clever Leaves-faciliteiten in Alentejo voor 1.4 miljoen euro

Álvaro Covões, oprichter en CEO van showpromotiebureau 'Everything is New', dat een van de grootste festivals in...

Evenementen2 weken geleden

ICBC keert op 16 en 17 april terug naar Berlijn

Het is een van de grootste en meest erkende B2B-cannabisconferenties in Europa en keert in maart terug naar Berlijn...

Internationale2 weken geleden

De legalisering van cannabis in Duitsland gezien door de ogen van de hacker die een essentiële kaart heeft gemaakt

Een hacker uit Koblenz, een stad in de deelstaat Rijnland-Palts, heeft een kaart gemaakt met de plaatsen waar vandaan...

Nationaal2 weken geleden

André Ventura zegt dat hij “alle cannabis in Portugal wil opruimen”

André Ventura, de bekende leider van de extreemrechtse Portugese politieke partij Chega, zei dat hij “alle cannabis wil zuiveren van...