Verbind je met ons

Internationale

Duitsland: Legalisatie zal aanstaande vrijdag de 23e worden besproken

gepubliceerd

em

De Duitse Bondsdag zal eindelijk beraadslagen over de legalisatie van cannabis voor persoonlijk gebruik in het land. Het debat, dat over de hele wereld nauwlettend wordt gevolgd, staat gepland voor aanstaande vrijdag 23 februari 2024. 

De Duitse Bondsdag staat op het punt om aanstaande vrijdag 23 februari 2024 een historisch besluit te nemen over het wetsontwerp van de federale regering dat tot doel heeft recreatieve cannabis te reguleren. Het voorstel, getiteld de “Cannabiswet” (CanG,20/8704,20/8763), bepaalt dat volwassenen maximaal 25 gram cannabis mogen bezitten voor persoonlijke consumptie. Het project voorziet in particuliere en gemeenschaps-niet-commerciële teelt, evenals in gecontroleerde distributie door teeltverenigingen. Er wordt vrijdag om 13 uur lokale tijd over gestemd.

Het wetsvoorstel van de federale overheid schept specifieke voorwaarden om de particuliere consumptie van cannabis onder specifieke voorwaarden te legaliseren. Een van de belangrijkste motivaties achter de voorgestelde wet, onder leiding van minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, is de noodzaak om het hoofd te bieden aan de toename van de consumptie van de stof, die ondanks de geldende verbodsmaatregelen blijft voortduren. De minister stelt dat de zwarte markt gezondheidsrisico's met zich meebrengt vanwege het gebrek aan kwaliteitscontrole en het gebrek aan bescherming voor minderjarigen bij de toegang tot cannabis.

De rekening
Volgens het project zullen volwassenen tot 25 gram cannabis voor eigen consumptie kunnen bezitten, zoals al het geval is in Portugal. Duitse gebruikers krijgen echter de mogelijkheid om maximaal drie planten te kweken voor persoonlijk gebruik. Er zullen strenge bepalingen komen om de niet-commerciële teeltverenigingen te reguleren, die verantwoordelijk zullen zijn voor de teeltactiviteiten en de distributie van cannabis aan hun leden. Daarnaast zijn er maatregelen gepland om kinderen en jongeren te beschermen, namelijk het verbod op reclame en sponsoring, evenals verbodszones in gevoelige gebieden.

Tegengestelde en kritische standpunten
Niet iedereen is echter voorstander van de voorgestelde legalisatie. De Federale Raad uitte zijn bezorgdheid over de kosten die gepaard gaan met de implementatie en het toezicht op de wet, evenals over de mogelijke risico's die zich kunnen voordoen op het gebied van de volksgezondheid. De CDU/CSU-fractie en de AfD-fractie hebben opgeroepen tot het opgeven van legalisatieplannen, waarbij ze de bezorgdheid benadrukken over de negatieve effecten van cannabisconsumptie, vooral onder jongeren.

Ondanks de controverses heeft de federale overheid er vertrouwen in dat de decriminalisering van cannabis aanzienlijke voordelen zal opleveren, waaronder besparingen op juridische kosten en een vermindering van de zwarte markt. Het debat in de Bondsdag belooft echter heftig te worden, met argumenten over de volksgezondheid, verkeersveiligheid en jeugdbescherming.

Morgen zal de wereld zijn ogen richten op de discussie in de Bondsdag, die diepgaande gevolgen zou kunnen hebben voor de Duitse samenleving, zowel op het gebied van de volksgezondheid als op het gebied van het strafrechtelijk beleid. Maar dit zou ook een mijlpaal kunnen zijn in het Europese beleid ten aanzien van recreatieve cannabis, aangezien meerdere landen de Duitse aanpak zouden kunnen volgen.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

Klik hier om te reageren
Inschrijven
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale2 dagen geleden

Paul Bergholts, vermeende leider van Juicy Fields, gearresteerd in de Dominicaanse Republiek

Paul Bergholts, de vermeende leider van het piramidespel Juicy Fields, is gearresteerd in de Dominicaanse Republiek en zal worden onderworpen aan...

Gezondheid5 dagen geleden

Cannabinoïden onthullen veelbelovende resultaten bij de behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis

Uit een onderzoek uitgevoerd door Khiron LifeSciences en gecoördineerd door Guillermo Moreno Sanz blijkt dat geneesmiddelen op basis van...

Internationale5 dagen geleden

Zaak Juicy Fields: 9 aangehouden door Europol en Eurojustice. De oplichting bedraagt ​​meer dan 645 miljoen euro

Een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door verschillende Europese autoriteiten, ondersteund door Europol en Eurojust, culmineerde in de arrestatie van negen verdachten...

Internationale1 weken geleden

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures om verdoofd te blijven dan...

Internationale1 weken geleden

De toekomst van CBD in Japan: hoe juridische hervormingen de markt zullen vormen

Eind vorig jaar zette Japan een grote stap in de richting van cannabishervormingen, na goedkeuring van...

Nationaal1 weken geleden

Portugal: GreenBe Pharma verkrijgt EuGMP-certificering bij Elvas-faciliteiten

GreenBe Pharma, een medisch cannabisbedrijf gevestigd in Elvas, Portugal, heeft de EU-GMP-certificering verkregen onder...

Nationaal2 weken geleden

Álvaro Covões, van Everything is New, koopt Clever Leaves-faciliteiten in Alentejo voor 1.4 miljoen euro

Álvaro Covões, oprichter en CEO van showpromotiebureau 'Everything is New', dat een van de grootste festivals in...

Evenementen2 weken geleden

ICBC keert op 16 en 17 april terug naar Berlijn

Het is een van de grootste en meest erkende B2B-cannabisconferenties in Europa en keert in maart terug naar Berlijn...

Internationale2 weken geleden

De legalisering van cannabis in Duitsland gezien door de ogen van de hacker die een essentiële kaart heeft gemaakt

Een hacker uit Koblenz, een stad in de deelstaat Rijnland-Palts, heeft een kaart gemaakt met de plaatsen waar vandaan...

Nationaal2 weken geleden

André Ventura zegt dat hij “alle cannabis in Portugal wil opruimen”

André Ventura, de bekende leider van de extreemrechtse Portugese politieke partij Chega, zei dat hij “alle cannabis wil zuiveren van...