Verbind je met ons

Gezondheid

Cannabinoïden onthullen veelbelovende resultaten bij de behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis

gepubliceerd

em

Foto: DR

Een INVESTIGAÇÃO uitgevoerd door Khiron LifeSciences en gecoördineerd door Guillermo Moreno Sanz suggereert dat op cannabis gebaseerde medicijnen, wanneer gebruikt in een gecontroleerde klinische omgeving, kunnen leiden tot een aanzienlijke verbetering van de symptomen die verband houden met borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD), ook bekend als emotioneel instabiele persoonlijkheidsstoornis. EUPD). 

Bij het vervolgonderzoek werden gegevens uit het Britse patiëntenregister gebruikt in het programma getiteld T21 en onderzocht de ervaringen van zeven patiënten met de diagnose BPS/EUPD, die via cannabis medicijnen kregen voorgeschreven Zerenia-klinieken gevestigd in zowel het Verenigd Koninkrijk als Colombia.

De meeste deelnemers waren jonger dan 30 jaar en hadden verschillende conventionele medicijnen geprobeerd. Sommigen hadden eerder illegaal verkregen cannabis gebruikt. In Groot-Brittannië kregen patiënten gedroogde cannabisbloemen en orale extracten voorgeschreven met variërende concentraties CBD en THC, terwijl in Colombia alleen oliën op recept verkrijgbaar waren. Deelnemers werden aanvankelijk beoordeeld en een maand later gevolgd.

Tijdens het vervolgbezoek beoordeelden de voorschrijvende psychiaters de verbetering van de patiënt op de Clinical Global Impression Improvement (CGI-I)-schaal en werd de patiënten gevraagd de Patient Global Impression Improvement (PGIC)-schaal in te vullen.

Zes deelnemers meldden een verbetering van de symptomen, waarbij vijf hun verandering beoordeelden als een zes op de PGIC-schaal, wat duidt op een definitieve verbetering die een echt verschil maakte. De auteurs merken op dat de enige patiënt die geen enkel voordeel rapporteerde, werd behandeld met alleen een oraal extract, wat suggereert dat snelle toediening van geïnhaleerde THC of langdurige accumulatie van orale CBD in hogere doses effectiever zou kunnen zijn voor patiënten met BPS/EUPD.

Over het algemeen werd de behandeling goed verdragen en werden er geen nadelige bijwerkingen gemeld. De auteurs concludeerden dat, hoewel de resultaten beperkt zijn door het kleine aantal patiënten dat bij het onderzoek betrokken was en het feit dat al degenen die aangaven baat te hebben bij het gebruik van cannabisbloemen al gebruikers waren met enige ervaring, zij van mening zijn dat cannabinoïden een veelbelovend alternatief bieden. behandeling voor BPS/EUPD en de noodzaak van verder onderzoek rechtvaardigen.

“Cannabinoïden kunnen een nieuw, effectief en veilig behandelingsalternatief vormen voor patiënten met EUPD”, aldus Moreno Sanz. “Onze resultaten suggereren dat CBMP’s, wanneer ze worden geïmplementeerd in een streng gecontroleerde klinische setting, kunnen zorgen voor een substantiële verbetering van de symptomen geassocieerd met EUPD, waardoor de noodzaak voor verder onderzoek naar deze therapeutische strategie wordt gerechtvaardigd.”

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Hennep14 uur geleden

Portugal: Onderzoek brengt alarmerende verschillen aan het licht in de etikettering van CBD, dat nog steeds verboden is in het land

Een recent onderzoek naar CBD-producten in Portugal onthult alarmerende verschillen tussen de geadverteerde cannabinoïde-inhoud en...

Internationale15 uur geleden

Spanje: Gemeenteraad van Barcelona sluit tientallen cannabisclubs

De gemeenteraad van Barcelona begon een krachtig optreden tegen de cannabisclubs van de stad en beval...

Internationale3 dagen geleden

Duitsland keurt de eerste cannabis-socialclub goed na legalisatie

De minister van Landbouw van Nedersaksen, Miriam Staudte, maakte maandag bekend dat haar bureau toestemming heeft gegeven voor de eerste club...

Hennep5 dagen geleden

Thailand komt steeds dichter bij het herclassificeren van cannabis en hennep als gereguleerde stoffen

Thailand heeft opnieuw een beslissende stap gezet in de richting van een nieuw verbod op cannabis in het land. Vorige vrijdag,...

Internationale2 weken geleden

Het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) wordt het Agentschap van de Europese Unie voor Drugs (EUDA)

Op 2 juli 2024 wordt het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) het Agentschap...

Evenementen2 weken geleden

ICRS – International Cannabinoid Research Society brengt artsen en onderzoekers samen in Salamanca voor het 34e symposium over cannabinoïden

Als je denkt dat cannabisonderzoek iets recents is en dat er nog steeds niet genoeg onderzoeken zijn… think again! EN...

Crónica2 weken geleden

Terroir 101 – Een introductie

Dit artikel begint een serie over onderwerpen die nodig zijn voor degenen die geloven dat deze plant het verdient om vereerd en verheven te worden...

Evenementen3 weken geleden

CannaReporter®-redacteur Laura Ramos, uitgeroepen tot ‘Journalist van het jaar’ tijdens de Business of Cannabis Awards

De cannabisindustrie komt binnenkort bijeen in Londen voor twee dagen Cannabis Europe en een avond...

persberichten3 weken geleden

Cannabis Europe verwelkomt Europese en Noord-Amerikaanse leiders in Londen om te profiteren van de Europese cannabismarkt

De Noord-Amerikaanse cannabisindustrie creëert een belangrijke beweging over de Atlantische Oceaan als leiders van deze...

Internationale4 weken geleden

De Duitse politie maakt duidelijk dat ze de consumptie van cannabis (in plaats van alcohol) niet hebben voorgesteld aan Engelse fans op Euro 2024

De politie in Gelsenkirchen, Duitsland, werd aangehaald in een nieuwsbericht waarin stond dat de aandacht meer op de fans zou worden gericht...