Verbind je met ons

Internationale

VS: DEA aanvaardt aanbeveling om cannabis opnieuw te classificeren

gepubliceerd

em

Foto: DR

De Drug Enforcement Administration (DEA) heeft de aanbeveling aanvaard van het Department of Health and Human Services (HHS), een federaal agentschap in de Verenigde Staten van Amerika (VS), om cannabis te verwijderen van Schedule I tot Schedule III van de Controlled Substances Act . Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door Associated Press (AP) en markeert het begin van een nieuw tijdperk: “een historische verschuiving voor generaties van het Amerikaanse drugsbeleid die brede gevolgen zou kunnen hebben in het hele land”, zegt de AP. NORML waarschuwt echter dat het herclassificeren van de cannabisplant naar Schedule III het conflict tussen het federale beleid en de cannabiswetten van de meeste Amerikaanse staten niet adequaat oplost.

DEA's besluit om cannabis te verplaatsen van Schedule I naar Schedule III van de Amerikaanse Controlled Substances Act komt acht maanden later Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services bepleit de verandering en stelt dat “de meerderheid van de mensen die cannabis gebruiken dit doet op een manier die niet leidt tot gevaarlijke gevolgen voor zichzelf of anderen.” De regering-Biden heeft de federale agentschappen in oktober 2022 een evaluatie van de kwestie gegeven, wat de eerste keer is dat een president een dergelijk verzoek heeft gedaan.

Ook Kamala Harris, vice-president van de VS, onlangs verdedigd dat de herclassificatie van cannabis op de lijst van verdovende middelen, waarbij werd gewaarschuwd dat het feit dat cannabis volgens de federale wetgeving op dezelfde manier werd behandeld als andere Schedule I-medicijnen, zoals heroïne of fentanyl, “absurd” en “kennelijk oneerlijk” was.

Per definitie zijn Schedule I-stoffen strafrechtelijk verboden door de federale wet omdat ze een “groot potentieel voor misbruik” hebben en in de VS geen geaccepteerd medicinaal gebruik hebben. Cannabis is sinds 1970 nog steeds geclassificeerd als een Schedule I-gereguleerde stof.

Volgens de AP moet de beslissing van de DEA nu worden beoordeeld door het Office of Management and Budget van het Witte Huis.

Het besluit van het agentschap, dinsdag bevestigd aan de AP door vijf mensen die bekend zijn met de zaak en die op voorwaarde van anonimiteit spraken om de gevoelige herziening van de regelgeving te bespreken, ruimt de laatste belangrijke hindernis op het gebied van de regelgeving op voordat de grootste beleidsverandering van het agentschap in meer dan 50 jaar kan plaatsvinden gebeuren.

Zodra het Office of Management and Budget het goedkeurt, zal de DEA publiekelijk commentaar geven op het plan om cannabis uit de huidige classificatie als Schedule I-medicijn te verwijderen, samen met heroïne en LSD. Cannabis gaat over naar Schedule III, samen met ketamine en enkele anabole steroïden, op aanbeveling van het Federale Ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Na de openbare commentaarperiode en een toetsing door een bestuursrechter moet het bureau de definitieve regelgeving publiceren.

NORML verwelkomt besluiten, maar waarschuwt voor conflicten op het gebied van regelgeving
De adjunct-directeur van NORMLPaul Armentano zei in een persbericht dat “het belangrijk is voor deze federale agentschappen, en voor de DEA en de FDA in het bijzonder, om voor het eerst publiekelijk te erkennen wat veel patiënten en belangenbehartigers al tientallen jaren weten: dat cannabis een therapeutische werking heeft. agent veilig en effectief voor tientallen miljoenen Amerikanen.”

Armentano waarschuwde echter dat het herclassificeren van cannabis als een Schedule III-substantie niet onmiddellijk de groeiende kloof zal oplossen tussen de federale wetgeving en de wetten van de meeste staten die momenteel cannabis voor medisch gebruik of gebruik door volwassenen reguleren.

“Het doel van elke hervorming van het federale cannabisbeleid zou moeten zijn om de bestaande en onhoudbare kloof tussen het federale cannabisbeleid en de cannabiswetten van de meeste Amerikaanse staten te dichten”, herinnerde hij zich. “Het herschikken van de cannabisplant naar Schedule III lost dit conflict niet adequaat op, omdat de bestaande legalisatiewetten van de staat – zowel voor gebruik door volwassenen als voor medicinale doeleinden – in strijd zullen blijven met federale regelgeving, waardoor de bestaande kloof tussen staats- en federaal cannabisbeleid wordt bestendigd. ”

Historisch gezien hebben Schedule III-stoffen expliciete marktgoedkeuring gekregen van de FDA: bezit is alleen legaal als het op recept wordt verkregen bij erkende apotheken.

“Net zoals het intellectueel oneerlijk en onpraktisch is om cannabis in dezelfde positie te plaatsen als heroïne, is het even vals en onpraktisch om cannabis op dezelfde manier te behandelen als anabole steroïden en ketamine”, waarschuwde Armentano. “De meeste Amerikanen zijn van mening dat cannabis legaal moet zijn en dat de gezondheidsrisico’s ervan minder groot zijn dan de risico’s die verbonden zijn aan niet-federaal geregistreerde stoffen zoals alcohol en tabak. In feite kwam HHS in zijn eigen analyse tot een soortgelijke conclusie met betrekking tot het veiligheidsprofiel van cannabis.”

NORML heeft lang betoogd dat de cannabisplant volledig uit de Controlled Substances Act moet worden verwijderd, waardoor deelstaatregeringen – en niet de federale overheid – de mogelijkheid krijgen om cannabis naar eigen inzicht te reguleren zonder de federale wetgeving te schenden, wat de federale overheid toestaat normen en richtlijnen bieden voor gereguleerde cannabismarkten.

Ondanks het besluit van de DEA speculeerde Armentano dat federale instanties het Congres uiteindelijk zouden kunnen vragen nieuwe regelgevingstrajecten voor cannabisproducten te creëren, vooral die voor gebruik door volwassenen. De FDA heeft in 2023 een soortgelijk bevel uitgevaardigd met betrekking tot van hennep afgeleide CBD-producten, waarvan zij heeft vastgesteld dat deze niet onder enig bestaand regelgevingskader vallen.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

+ berichten
Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale8 uur geleden

VS: Kinderarts Bonni Goldstein lanceert petitie tegen verbod op natuurlijke CBD-medicijnen in Californië

De Noord-Amerikaanse kinderarts Bonni Goldstein waarschuwt voor de poging om medicijnen afgeleid van natuurlijke CBD te verbieden in...

Internationale9 uur geleden

Europa heeft bijna 23 miljoen gebruikers van cannabis, de meest geconsumeerde van alle illegale middelen

Cannabis is nog steeds veruit het meest geconsumeerde illegale middel in Europa. Dit zijn de conclusies van het “Rapport...

Evenementen1 uur geleden

Mary Jane viert voor het eerst in Duitsland de legale cannabiscultuur

Volgend weekend, van 14 tot 16 juni, zal de gebruikelijke Mary Jane plaatsvinden in de Messe...

Evenementen7 dagen geleden

CB Club brengt cannabisprofessionals samen in afwachting van Mary Jane in Berlijn

Vooruitlopend op de CB Expo (Cannabis Business Expo en Conferentie), die in september in Dortmund zal plaatsvinden, zal de CB Company...

rapport1 weken geleden

Zuid-Afrika: de legalisatie van een toch al bloeiende industrie

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen voor de Algemene Vergadering in Zuid-Afrika, afgelopen woensdag 29 mei, waren er...

Interviews1 weken geleden

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, vond hij niet...

nieuws2 weken geleden

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun gebruik te verminderen...

Evenementen3 weken geleden

CannaTrade keert van 24 tot 26 mei terug naar Zürich

CannaTrade – Zurich International Hemp Fair and Festival wordt volwassen in 2024 en viert zijn 18e...

persberichten4 weken geleden

SOMAÍ Group en haar dochteronderneming RPK Biopharma breiden de samenwerking met Cookies uit naar Europa en het Verenigd Koninkrijk

LISSABON, PORTUGAL, 16 mei 2024 /EINPresswire.com/ — De SOMAÍ Group (“SOMAÍ”) en haar dochteronderneming, RPK Biopharma, hebben hun...

Nationaal4 weken geleden

Portugal: Geschatte CBD-consumptie stijgt ondanks verbod

Het rapport “Cannabis in Portugal”, uitgevoerd door Euromonitor International, publiceerde de meest recente gegevens over de cannabisindustrie,...