Verbind je met ons

nieuws

Uit onderzoek blijkt dat de legalisering van cannabis de consumptie van andere middelen niet doet toenemen

gepubliceerd

em

Luister naar dit artikel

Een van de meest gebruikte argumenten tegen de legalisering van cannabis voor volwassenen of recreatief gebruik is het idee dat het dient als een ‘toegangspoort’ tot de consumptie van hardere en gevaarlijkere stoffen. Recente onderzoeken tonen echter aan dat dit niet het geval is. In feite heeft de legalisering van cannabis voor gebruik door volwassenen niet geleid tot een toename van het gebruik van andere hardere stoffen. Integendeel, het kan zelfs de afhankelijkheid van andere middelen helpen behandelen.

Um recent onderzoek uitgevoerd door een team van onderzoekers da universiteit van Minnesota, Universiteit van Colorado e Medische Campus Anschutz, laat zien dat de legalisering van cannabis voor volwassenen/recreatief gebruik niet heeft geleid tot een toename van het gebruik van hardere drugs. De studie volgde een steekproef van meer dan 1.000 cannabisconsumenten in Colorado, zowel vóór als na de legalisatie van volwassen/recreatieve cannabis in de staat. Uit de resultaten bleek dat er geen toename was in het gebruik van hardere drugs, zoals cocaïne of opiaten, na de legalisering van cannabis voor volwassenen/recreatief gebruik.

De bevindingen van het onderzoek hebben aanzienlijke implicaties voor het voortdurende debat over de legalisering van cannabis voor volwassenen/recreatief gebruik. Het argument dat de legalisering van cannabis zou leiden tot een toename van de consumptie van hardere drugs is gebruikt om de voortdurende criminalisering van de stof te rechtvaardigen. De resultaten van het onderzoek tonen duidelijk aan dat dit argument ongegrond is en biedt steun voor de legalisering van cannabis.

Naast het verdrijven van de mythe van “gateway-medicijn”heeft de legalisering van cannabis voor volwassenen/recreatief gebruik verschillende andere voordelen. Het maakt bijvoorbeeld de regulering en belastingheffing van de substantie mogelijk, waardoor inkomsten voor de staat worden gegenereerd en de lasten voor het gerechtelijk en strafrechtelijk systeem worden verminderd. Het biedt ook toegang tot een veiliger alternatief voor alcohol en voorgeschreven medicijnen, waardoor de schade die door deze stoffen wordt veroorzaakt, wordt verminderd.

Nu steeds meer landen ernaar streven cannabis voor volwassenen/recreatief gebruik te legaliseren, is het duidelijk dat het tij aan het keren is ten gunste van legalisering. Met de bevindingen van de studie van de Universiteit van Colorado wordt het duidelijk dat het argument tegen legalisatie gebaseerd is op de mythe van “gateway-medicijn” werd gedemystificeerd. Naarmate de voordelen van legalisering steeds duidelijker worden, zullen we de komende jaren waarschijnlijk een aanhoudende groei zien in de legalisering van recreatieve cannabis.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

+ berichten
Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale1 uur geleden

VS: Kinderarts Bonni Goldstein lanceert petitie tegen verbod op natuurlijke CBD-medicijnen in Californië

De Noord-Amerikaanse kinderarts Bonni Goldstein waarschuwt voor de poging om medicijnen afgeleid van natuurlijke CBD te verbieden in...

Internationale1 uur geleden

Europa heeft bijna 23 miljoen gebruikers van cannabis, de meest geconsumeerde van alle illegale middelen

Cannabis is nog steeds veruit het meest geconsumeerde illegale middel in Europa. Dit zijn de conclusies van het “Rapport...

Evenementen2 dagen geleden

Mary Jane viert voor het eerst in Duitsland de legale cannabiscultuur

Volgend weekend, van 14 tot 16 juni, zal de gebruikelijke Mary Jane plaatsvinden in de Messe...

Evenementen1 weken geleden

CB Club brengt cannabisprofessionals samen in afwachting van Mary Jane in Berlijn

Vooruitlopend op de CB Expo (Cannabis Business Expo en Conferentie), die in september in Dortmund zal plaatsvinden, zal de CB Company...

rapport1 weken geleden

Zuid-Afrika: de legalisatie van een toch al bloeiende industrie

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen voor de Algemene Vergadering in Zuid-Afrika, afgelopen woensdag 29 mei, waren er...

Interviews1 weken geleden

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, vond hij niet...

nieuws2 weken geleden

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun gebruik te verminderen...

Evenementen4 weken geleden

CannaTrade keert van 24 tot 26 mei terug naar Zürich

CannaTrade – Zurich International Hemp Fair and Festival wordt volwassen in 2024 en viert zijn 18e...

persberichten4 weken geleden

SOMAÍ Group en haar dochteronderneming RPK Biopharma breiden de samenwerking met Cookies uit naar Europa en het Verenigd Koninkrijk

LISSABON, PORTUGAL, 16 mei 2024 /EINPresswire.com/ — De SOMAÍ Group (“SOMAÍ”) en haar dochteronderneming, RPK Biopharma, hebben hun...

Nationaal4 weken geleden

Portugal: Geschatte CBD-consumptie stijgt ondanks verbod

Het rapport “Cannabis in Portugal”, uitgevoerd door Euromonitor International, publiceerde de meest recente gegevens over de cannabisindustrie,...