Verbind je met ons

bedrijven

VS: MedMen gaat failliet met een schuld van 400 miljoen dollar

gepubliceerd

em

De Noord-Amerikaanse cannabisgigant Beminderen is bezweken onder het gewicht van zijn schulden en heeft vorige week aangekondigd dat het failliet is gegaan en van plan is zijn bezittingen te liquideren. Op 26 april maakte de ooit succesvolle MSO (multi-state operator) bekend dat het faillissement heeft aangevraagd op grond van de Canadian Bankruptcy and Insolvency Act en dat al zijn directeuren met onmiddellijke ingang zijn afgetreden, na het ontslag van uw CFO in februari.

Bovendien werd op 23 april 2024 de in Californië gevestigde dochteronderneming van MedMen, MM CAN USA, onder curatele gesteld bij de Los Angeles Superior Court om haar activa te ontbinden en te liquideren.

De herstructureringsdirecteur van het bedrijf nam ontslag en werd benoemd tot gerechtelijk administrateur van MM CAN USA. Er wordt verwacht dat soortgelijke faillissementsprocedures zullen plaatsvinden in andere Amerikaanse staten waar de dochteronderneming actief is.

Dit faillissement komt slechts zes jaar na de beursintroductie van het bedrijf, waarbij de waarde van het bedrijf in de daaropvolgende maanden een piek van $ 3 miljard bereikt. Het bedrijf laat nu ruim 400 miljoen dollar aan schulden achter. Net als veel van zijn sectorgenoten heeft MedMen in 2018 meegevaren op de golf van positief sentiment, waarbij de aandelenkoers tegen het einde van het jaar meer dan verdubbeld was.

Het bedrijf breidde zich snel uit en groeide uit tot 25 locaties in Californië, Nevada, Illinois, Massachusetts en New York, waarbij het aanzienlijke schulden op zich nam. In 2019 probeerde MedMen een fusie van $ 682 miljoen met PharmaCann af te ronden, die uiteindelijk uit elkaar viel vanwege zorgen antitrust, waardoor het bedrijf moeite heeft zijn crediteuren te betalen.

Schandalen bleven het bedrijf achtervolgen, wat ertoe leidde dat de oprichter, Sam Bierman, in 2020 werd afgezet, verwikkeld in beschuldigingen van misbruik van bedrijfsfondsen. Verdere juridische gevechten, beschuldigingen van racisme en toenemende concurrentie van legale en illegale cannabismarkten plaagden MedMen tijdens de val uit de gratie.

Sinds het hoogtepunt is de aandelenkoers van het bedrijf met meer dan 90% gedaald en zijn op twee na alle winkels gesloten.

“De moeilijke beslissing om de activiteiten stop te zetten en een faillissements- en surseanceprocedure in te leiden werd genomen na zorgvuldige afweging van de huidige financiële situatie van het bedrijf en haar dochterondernemingen, het onvermogen om haar verplichtingen op de vervaldag te betalen en de verwachte handhavingsacties van de garantie door crediteuren”, aldus de woordvoerder. het bedrijf in een persbericht.

“Na een zorgvuldige afweging van deze factoren en bij gebrek aan andere beschikbare alternatieven, heeft de raad van bestuur van het bedrijf vastgesteld dat het in het beste belang van het bedrijf was om door te gaan met het initiëren van een faillissements- en curateleprocedure”, eindigt de verklaring.
___________________________________________________________
Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Ben Stevens op Handel in cannabis

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

+ berichten
Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale23 uur geleden

VS: Kinderarts Bonni Goldstein lanceert petitie tegen verbod op natuurlijke CBD-medicijnen in Californië

De Noord-Amerikaanse kinderarts Bonni Goldstein waarschuwt voor de poging om medicijnen afgeleid van natuurlijke CBD te verbieden in...

Internationale23 uur geleden

Europa heeft bijna 23 miljoen gebruikers van cannabis, de meest geconsumeerde van alle illegale middelen

Cannabis is nog steeds veruit het meest geconsumeerde illegale middel in Europa. Dit zijn de conclusies van het “Rapport...

Evenementen2 dagen geleden

Mary Jane viert voor het eerst in Duitsland de legale cannabiscultuur

Volgend weekend, van 14 tot 16 juni, zal de gebruikelijke Mary Jane plaatsvinden in de Messe...

Evenementen1 weken geleden

CB Club brengt cannabisprofessionals samen in afwachting van Mary Jane in Berlijn

Vooruitlopend op de CB Expo (Cannabis Business Expo en Conferentie), die in september in Dortmund zal plaatsvinden, zal de CB Company...

rapport1 weken geleden

Zuid-Afrika: de legalisatie van een toch al bloeiende industrie

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen voor de Algemene Vergadering in Zuid-Afrika, afgelopen woensdag 29 mei, waren er...

Interviews1 weken geleden

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, vond hij niet...

nieuws2 weken geleden

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun gebruik te verminderen...

Evenementen4 weken geleden

CannaTrade keert van 24 tot 26 mei terug naar Zürich

CannaTrade – Zurich International Hemp Fair and Festival wordt volwassen in 2024 en viert zijn 18e...

persberichten4 weken geleden

SOMAÍ Group en haar dochteronderneming RPK Biopharma breiden de samenwerking met Cookies uit naar Europa en het Verenigd Koninkrijk

LISSABON, PORTUGAL, 16 mei 2024 /EINPresswire.com/ — De SOMAÍ Group (“SOMAÍ”) en haar dochteronderneming, RPK Biopharma, hebben hun...

Nationaal4 weken geleden

Portugal: Geschatte CBD-consumptie stijgt ondanks verbod

Het rapport “Cannabis in Portugal”, uitgevoerd door Euromonitor International, publiceerde de meest recente gegevens over de cannabisindustrie,...