Verbind je met ons

nieuws

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

gepubliceerd

em

Foto: DR

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun consumptie van stimulerende middelen, zoals methamfetaminen, te verminderen. studeren van de Universiteit van British Columbia (UBC), in Canada, gepubliceerd in het tijdschrift Addictive Behaviors. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat ongeveer 78% van de respondenten een opmerkelijke afname rapporteerde in de consumptie van stimulerende middelen tijdens de perioden waarin zij cannabis consumeerden.

Hudson Reddon merkte samen met Zach Walsh van UBC Okanagan en MJ Milloy van UBC Vancouver op dat cannabisgebruik in verband wordt gebracht met een verminderd gebruik van crystal methamfetamine onder mensen met een hoger risico op een overdosis in Vancouver. Bij dit onderzoek was een diverse groep van 297 polydrugsgebruikers betrokken en er kwam een ​​significante trend naar voren: bijna de helft van de deelnemers, dat wil zeggen 45%, meldde cannabis specifiek te gebruiken om hun verlangen naar stimulerende middelen onder controle te houden.

Opmerkelijk genoeg rapporteerde 78% van de respondenten ook een opmerkelijke daling in de consumptie van stimulerende middelen tijdens de perioden waarin zij cannabis gebruikten. Vooral de correlatie tussen cannabisgebruik en de vermindering van de methamfetamineconsumptie was opmerkelijk, hoewel er onder dagelijkse cocaïnegebruikers geen vergelijkbare daling werd waargenomen.

De onderzoekers concludeerden dat het gebruik van cannabis om de hunkering naar stimulerende middelen te beheersen een heersende strategie voor schadebeperking vertegenwoordigt. Deze bevinding benadrukt niet alleen de gelijkenis van deze aanpak onder mensen die niet-gereguleerde drugs gebruiken, maar benadrukt ook de potentiële effectiviteit ervan bij het terugdringen van het gebruik van stimulerende middelen. Gezien het gebrek aan gevestigde farmacotherapieën voor de behandeling van aandoeningen die verband houden met het gebruik van stimulerende middelen, is verder onderzoek naar de therapeutische en schadebeperkende toepassingen van cannabis van cruciaal belang. Deze onderzoeksmethode is veelbelovend bij het aanpakken van de nadelige effecten die gepaard gaan met de consumptie van stimulerende middelen.

Naast zijn rol bij het onder controle houden van de hunkering naar stimulerende middelen, is cannabis ook geïdentificeerd als een substituut voor verschillende stoffen, waaronder alcohol, tabak en opioïden op recept. De veelzijdigheid van cannabis in schadebeperkende strategieën getuigt van het potentieel ervan om de impact van middelenmisbruik te verzachten.

Kortom, de bevindingen van het onderzoek onthullen de belangrijke rol die cannabis speelt in de levens van polydrugsgebruikers, wat een teken van hoop vormt in de inspanningen om de schade te beperken. Naarmate meer onderzoek zich richt op de therapeutische toepassingen van cannabis, bestaat er optimisme dat het haalbare oplossingen kan bieden om de schade die gepaard gaat met het gebruik van stimulerende middelen te verminderen. Dit benadrukt niet alleen het belang van strategieën voor schadebeperking, maar benadrukt ook de noodzaak om cannabis te blijven onderzoeken als een potentieel instrument om de complexe uitdagingen van polydrugsgebruik aan te pakken.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Hennep8 uur geleden

Portugal: Onderzoek brengt alarmerende verschillen aan het licht in de etikettering van CBD, dat nog steeds verboden is in het land

Een recent onderzoek naar CBD-producten in Portugal onthult alarmerende verschillen tussen de geadverteerde cannabinoïde-inhoud en...

Internationale9 uur geleden

Spanje: Gemeenteraad van Barcelona sluit tientallen cannabisclubs

De gemeenteraad van Barcelona begon een krachtig optreden tegen de cannabisclubs van de stad en beval...

Internationale2 dagen geleden

Duitsland keurt de eerste cannabis-socialclub goed na legalisatie

De minister van Landbouw van Nedersaksen, Miriam Staudte, maakte maandag bekend dat haar bureau toestemming heeft gegeven voor de eerste club...

Hennep4 dagen geleden

Thailand komt steeds dichter bij het herclassificeren van cannabis en hennep als gereguleerde stoffen

Thailand heeft opnieuw een beslissende stap gezet in de richting van een nieuw verbod op cannabis in het land. Vorige vrijdag,...

Internationale2 weken geleden

Het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) wordt het Agentschap van de Europese Unie voor Drugs (EUDA)

Op 2 juli 2024 wordt het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) het Agentschap...

Evenementen2 weken geleden

ICRS – International Cannabinoid Research Society brengt artsen en onderzoekers samen in Salamanca voor het 34e symposium over cannabinoïden

Als je denkt dat cannabisonderzoek iets recents is en dat er nog steeds niet genoeg onderzoeken zijn… think again! EN...

Crónica2 weken geleden

Terroir 101 – Een introductie

Dit artikel begint een serie over onderwerpen die nodig zijn voor degenen die geloven dat deze plant het verdient om vereerd en verheven te worden...

Evenementen3 weken geleden

CannaReporter®-redacteur Laura Ramos, uitgeroepen tot ‘Journalist van het jaar’ tijdens de Business of Cannabis Awards

De cannabisindustrie komt binnenkort bijeen in Londen voor twee dagen Cannabis Europe en een avond...

persberichten3 weken geleden

Cannabis Europe verwelkomt Europese en Noord-Amerikaanse leiders in Londen om te profiteren van de Europese cannabismarkt

De Noord-Amerikaanse cannabisindustrie creëert een belangrijke beweging over de Atlantische Oceaan als leiders van deze...

Internationale4 weken geleden

De Duitse politie maakt duidelijk dat ze de consumptie van cannabis (in plaats van alcohol) niet hebben voorgesteld aan Engelse fans op Euro 2024

De politie in Gelsenkirchen, Duitsland, werd aangehaald in een nieuwsbericht waarin stond dat de aandacht meer op de fans zou worden gericht...