Verbind je met ons

Interviews

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

gepubliceerd

em

Rui Reininho in de documentaire "A Viagem do Rei", die zijn verhaal vertelt. Foto: Afonso Sereno

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft hij de GNR niet opgericht, maar je zou kunnen zeggen dat het de ziel ervan werd. Geboren in 1955 in Porto, waagde hij zich al op jonge leeftijd over de grens, waardoor hij ‘marginale’ ervaringen kon beleven, iets dat hem altijd heeft verleid. Ondanks dat het niet zijn favoriete middel was, vertelde Rui Reininho ons alles wat hij had ervaren met de cannabisplant (en daarbuiten) en verraste ons. Verontwaardigd over zijn “collega’s” van de GNR, wanneer ze de huizen binnendringen van degenen die ervoor kiezen om thuis cannabis te kweken voor eigen consumptie, zegt hij: “de autoriteiten zijn er om te beschermen en te dienen en niet om mensen in hun omgeving lastig te vallen, in hun rust.”

We hadden een lang gesprek met Rui Reininho, die de deuren van zijn perceptie voor ons opende.

Rui, hoe was je jeugd?
In het centrum van Porto, een minimaal gelukkige jeugd, een beetje eenzaam, maar toen ik vrienden en handlangers begon te krijgen, hadden we destijds op een heel natuurlijke manier toegang tot parken en tuinen. Het was heel normaal om in de uren dat we vrij hadden het huis te verlaten en met iedereen in de buurt rond te hangen, vooral leren fietsen, al die dingen, voetballen, iets heel normaals. Mijn school was een populaire openbare school en we hadden de eilanden, wat een zeer Porto-achtige omstandigheid is; Eerlijk gezegd waren mijn collega's die op de eilanden woonden degenen die ik het leukst vond, omdat ze me in feite een heel oprechte, heel pure en heel interessante ervaring en leven lieten zien. Het zouden enkele... de toekomstige guna's kunnen zijn, toch? (lacht) Later raakte hij nauw verbonden met mensen van de eilanden, drugsdealers, grootouders en dat soort dingen, en ik woonde vlakbij en was nieuwsgierig om naar hun huis te gaan, brood en marmelade te eten, en al die kinderspelletjes en mijn adolescentie, die ik daar ook in Baixa do Porto heb doorgebracht. Ik begon het land al vrij vroeg te verlaten. Misschien werd hij daardoor met andere realiteiten geconfronteerd. Ik geloof dat ik op 16-jarige leeftijd naar Engeland ging, nog geen 20 jaar oud, op 17-jarige leeftijd reisde ik door Amsterdam, Londen, Interrail, naar Noord-Europa en toen werd ik feitelijk geconfronteerd met... Ik herinner me en ik zeg dit met de grootste oprechtheid: de eerste keer dat ik met de trein een grens overstak was precies... we kochten daar een ervita in Nederland, dat destijds al een zeer liberaal land was en, hoewel het bestraft werd, ze waren altijd erg toegeeflijk. En dan had ik altijd de gewoonte om daar een grens over te steken, hetzij met verboden boeken, hetzij met die omstandigheid. Dit ‘gevaarlijke leven’ heeft mij altijd geïnteresseerd in het contact met een bepaalde marginaliteit en een bepaalde realiteit. Dan ook... Ik zit bijna in een monoloog, wauw, toch? (gelach)

Afbeelding afkomstig uit de documentaire “A Viagem do Rei”, die het leven van Rui Reininho vertelt. Foto: Afonso Sereno

Ik wilde zeggen dat deze hele ervaring van het verlaten van het land je in staat stelde je horizon te verruimen.
Precies, en in de jaren zeventig hadden we de koloniale oorlog die, laten we zeggen, een gewoonte introduceerde in het geval van hennep en marihuana, en het waren in werkelijkheid de troepen die uit Angola kwamen, enzovoort, toch? Het werd een gewoonte onder alle groepen. Stom genoeg vond er een zeer grote repressie plaats (dit is mijn mening) en van het ene op het andere moment was dat de repressie op wat zij min of meer milde drugs noemden – Voor mij bestaan ​​er geen soft- of harddrugs, ik denk dat drugs soms meer voor ons kiezen dan wij voor hen… Ik denk aan koffieverslaafden, die mensen heel normaal vinden. Ik denk bijvoorbeeld niet dat het normaal is dat iemand zegt: “Oh, om 's morgens vroeg te kunnen functioneren, moet ik twee, drie kopjes koffie drinken”. Dat is nu aanhankelijk zijn! (lacht) En ik ontmoette mensen in omstandigheden, zoals je je kunt voorstellen, en zelfs niet alleen in deze muzikale omgeving, maar in elke omgeving waarin ik werkte – ik volgde de filmcursus in Lissabon enzovoort – waar mensen echt afhankelijk waren van Die drogisterij genaamd Strong, Heroïne, daarbuiten, toch? En ik vond het altijd moeilijker – en gelukkig ontmoette ik veel mensen die erin slaagden aan hun verslaving te ontsnappen, maar het was erg moeilijk om van sigaretten af ​​te komen, en zowel sigaretten als koffie, en ook alcohol… ik bedoel, alcohol wordt altijd met een zekere minachting gezien, maar ik denk dat iedereen, onder bepaalde omstandigheden, ook iets te veel heeft gehad, al was het maar om het effect te ervaren... of om in sommige gevallen de kater te ervaren. (gelach)

Ik zie dat je dit interview ook alleen kunt doen! Binnenkort heb ik geen vragen meer! (gelach)
En kijk, later heb ik ook kleine boekjes zoals deze. Ik weet niet of het er goed uitziet… [Toon “The Naked King” van Jack Herrer]

Natuurlijk heb ik dat boek ook en het nawoord is geschreven door de directeur van Cannadouro Magazine, João Carvalho, die ook onderzoek doet naar hennep.
Ik ging vroeger naar een plek hier, in het centrum van Porto, waar producten van hennep werden gemaakt en het verleidde me altijd. Sterker nog, ik kan je mijn rugzak laten zien, die al naar Nepal en terug is geweest. Het heet Sativa en is gemaakt van hennep, waarmee ik nu naar de sportschool ga en zo. Het is een van mijn trofeeën, om zo te zeggen, maar eigenlijk denk ik dat in het geval van de zogenaamde ervita de repressie er heel snel toe heeft geleid dat de business – natuurlijk volledig ondergronds, maar soms ook in de publieke belangstelling – onmiddellijk op weg naar heldinnen en cocaïne en dat soort dingen, en niet andersom, zoals ze zeggen: “Ach, je begint met softdrugs en zo, en dan is het niet meer te stoppen! Het is een afgrond.” Ik ben het er helemaal niet mee eens. Het was de repressie van de politie, vooral hier in deze stad, waar ik getuige van was, die ik over een jaar of twee zag... de vernietiging van planten, die feitelijk in de schappen werden gelegd... Ik had een neef, precies , die zijn joint aan het roken was, het was voor het politiebureau, er liep een proces; hij werkte op televisie, bij RTP, hij werd met ontslag bedreigd en ik denk dat het in feite de repressie daar was die ervoor zorgde dat mensen, in het geval van dealers, van de handelaren, dacht zo: “Goh, als ik voor één plastic zak en ik weet niet hoeveel, een boete krijg, dan kan het net zo goed een half dozijn waard zijn packs van heroïne, dat gemakkelijker te verbergen is, en de handel en expansie begonnen daar. En helaas – ik zeg helaas, omdat ik niemands plezier of ongenoegen ga ontnemen aan de omstandigheden van zijn leven, maar dan wordt het leven erg moeilijk en begaan mensen misdaden, betalen ervoor, verpesten hun levensritme. Ze gaan een andere binnen. Ik wil niet eens moraliseren… “zonder te moraliseren”, zoals de ander in het liedje zegt! (lacht) Ik heb daar geen enkele moraal op. Wat betreft de zogenaamde zachtere drugs, ik denk dat dat ook een heel moreel standpunt is en ik denk dat het volkomen verkeerd is als iemand zegt: “Ah, ja, dit is voor therapeutische doeleinden… maar mensen kunnen er geen plezier aan beleven.” Tegelijkertijd is het net als onze Heilige Kerk, en sommige van onze ideologen, die ja zeggen, maar alleen om zwanger te worden, omdat een persoon geen plezier kan hebben, en ik heb al een verklaring gezien waarin twee minuten genoeg zijn om een dame, dat de rest is lust, het is zonde, het is alles. Ik denk dat deze veronderstelling dat mensen niet van dingen kunnen genieten volkomen idioot is, nietwaar? Het is alsof iemand een slaappil slikt. “Je gaat slapen omdat je slapeloosheid hebt, maar je kunt niet dromen. Dromen is één ding... het is verschrikkelijk en zo, en het leidt je tot godslasterlijke, onreine en gekmakende gedachten.' Hoe dan ook. 

Rui Reininho in een soloconcert. Foto: Joana Linda

Het is censuur, nietwaar?... Heb je je hele leven censuur gevoeld?
De politie van de geest, toch? Iets dat atavistisch is en, in ons nationale geval, heel erg reactionair. Zoals alles: het gebruik van het lichaam, het gebruik van hulpbronnen... Wat moet ik met de gewoonten van mijn buren, zolang ik er geen last van heb? Zelfs bij vijfhonderd heb ik soms de strandfeest Ik vind het hier hiernaast niet zo leuk, maar daar ben ik ook niet chagrijnig; Dus ik ga er van profiteren, ik ga een weekendje weg, zodat de ramen hier niet trillen, toch? Maar ik ga daar niet heen om te proberen mensen te boycotten of te verbieden plezier te beleven aan hun activiteiten. Het gaat allemaal om gebrek aan vrijheid en het behoud van de vrijheid. Daarom denk ik dat dit kleine boekje [The King Goes Naked] erg nuttig is, het is erg interessant en daarom heeft het mij met betrekking tot hennep veel verlicht. En, zoals ik hoorde, is een van de redenen waarom voorwerpen, kleding en alles niet langer van hennep wordt gemaakt, omdat er een lobby zeer sterk van katoen, wereldwijd, wat wurgt, want als we dit en andere boeken en andere referenties geloven, heeft hennep minder water nodig, nietwaar? Dus wat er nodig is om een ​​katoenen T-shirt te maken, ik denk niet dat ik het nu weet, misschien ga ik het uitvinden, maar... 

Ja, het is veel superieur.
Een hennep t-shirt, een shirt, een paar slipjes, gebruiken veel minder water bij de teelt van de plant en de plant zelf is erg mooi, hij is heel aangenaam, het is een heel vredige plant. Het is praktisch een symbool van wereldvrede. Het heeft een beetje te maken met de Libanese vlag, maar dat is niet zo: er staat ook een boom. Niet alle landen vergeten een boom op hun vlag te zetten. Meestal is het een machinegeweer of een sikkel en een hamer kan ook mooi zijn voor wie vecht! (gelach) 

Of een schild!
Ik weet niet of het Mozambique of Angola is dat daadwerkelijk een AK-47 heeft, toch? Er zijn andere landen die zelfs een machinegeweer op hun vlag hebben. 

Angola heeft een palanca, Mozambique… Ik begrijp het niet.
Ja, ik denk dat er een hamer en een machinegeweer zijn. Nou, klaar! Het is niet dat ik iets slechts over Mozambique wil zeggen – misschien wel de mooiste plek waar ik op aarde ben geweest, was daar aan de Mozambikaanse kust en op het eiland Bazaruto, wat fantastisch is. Bazaruto ligt in Mozambique, bijna tegenover Beira, maar het is een heel kleine archipel, twee, drie eilanden. Het is een prachtige plek. En toen noemde ik zojuist Nepal, waar ik drie jaar geleden was. Ik was daar bijna twee maanden, ik besloot mijn laatste solo [album] te maken, 20.000 Mares Submarinas, met gongs, met Tibetaanse instrumenten en met dat soort omgevingen. En ik vond het heel merkwaardig dat onze gids soms naar de grond wees en dat er inderdaad Indiase marihuanaplanten stonden, die spontaan langs de paden groeiden, en het is een heel mooie, heel frisse plant. Ik heb een bijzondere sympathie voor plantages en vind het een misdaad als ik plantages in brand zie staan; Het doet me denken aan het verbranden van boeken, aan het verbranden van pseudo-heksen. Als we verbranden... doe ik hetzelfde, ik heb mijn kleine patio, iets uitgebreider, ik verbrand ook, maar het zijn dode en nutteloze voorwerpen, nietwaar? Een beetje zoals de parsi's, die ook de lichamen verbranden. Niet de parsi's, de parsi's daarentegen stellen ons bloot...

Rui Reininho's meest recente album, “20.000 Éguas Submarinas”, werd opgenomen tijdens een twee maanden durende retraite in Nepal. Foto: Joana Linda

Ze stellen ons bloot aan gieren...
Zij doen dit en boeddhisten ook. Er is sprake van verbranding van het lichaam als de stof zelf geen ander nut meer heeft en nutteloos is en de persoon deze niet als meststof wil gebruiken. Maar daarom, Vanuit poëtisch, militair, politie- en staatsoogpunt ben ik absoluut tegen een verbod en zie ik geen kwaad in legalisatie. Maar als de staat geld verdient met tabak, wat volgens mij meer dan bevestigd lijkt te zijn dat elke sigaret ongeveer vierhonderd verslavende en sommige kankerverwekkende componenten bevat, met betrekking tot marihuana, denk ik niet dat er zoveel informatie zal zijn. Als je mij nu vraagt ​​of ik rook of niet, heb ik ook geen probleem. Kijk, ik heb hier zelfs een voorwerp dat mij is gegeven op het prachtige eiland São Miguel: een zeer interessante verkeerspaal [laat een cannabisbloem zien]. Als ze ons huis binnenvallen, hier is het, ik ben hier om je het bewijs van de vreselijke misdaad in dit prachtige doosje te laten zien! Het was een geschenk, een teken van een vriend; Hij ging me uitzwaaien op het vliegveld en bracht me dit doosje.

Ik denk dat je alleen al om die reden geen problemen zult hebben.
Persoonlijk rook ik helemaal niet, maar het is vanwege keelredenen. Maar er zijn andere toepassingen; er zijn thee, gebak, wat dan ook.

Heb je ooit geprobeerd te vapen?
Ja ja. Ze hebben het mij al voorgesteld, zelfs om redenen van eetlust. Mijn eetlust verdwijnt soms – sommige! Anderen blijven! Maar ik ben nooit goed geweest in rommelen, zelfs niet sinds mijn tienerjaren. Soms vroegen mijn vrienden mij en dergelijke: "Kom op!" Ik heb de mijne gebeld ze verfrommelden (gelach). Ik herinner me die kleine machines, daar zijn ze in Nederland heel gebruikelijk. Omdat mensen, zelfs de tabak zelf, veel shag hadden. Het is een gewoonte. En ik denk dat het voor mensen eigenlijk gebruiksvriendelijker is om hun eigen sigaretten te maken dan het pakje te openen, toch? Het is gezelliger, en dat is het, ook dat feit van overlijden, wat een heel oude uitdrukking is, het zit zelfs in een lied, op Woodstock, Passeer de Nederlander, wat een soort is reggae, Hoe dan ook!

Je hebt met ons gesproken eetwarenof eetbaar. Heb jij deze route ook gebruikt om cannabis te consumeren?
Ik heb ook een tijdje doorgebracht, namelijk in Marokko, waar veel gewoonte was van hasjkoekjes, toch? Ik heb ook hasjolie geprobeerd en vond het een beetje zwaar op mijn hoofd, dichter bij opium misschien, maar de dumplings... het is interessant dat de spijsvertering zelf daadwerkelijk effect heeft. op lange termijn, het is niet onmiddellijk, maar na misschien een half uur begint de persoon zich te voelen... Ik voelde me losser en, omdat ik graag lach... het is tenminste een soort product dat me aan het lachen maakt, ik weet het niet hardop lachen, maar in ieder geval glimlachen.

Rui Reininho bij de GNR, in de jaren 2000. Foto: DR

Misschien een beter humeur hebben.
Ja, hoewel de omstandigheden... ik heb de indruk dat iemand, als hij eraan gewend raakt, een toestand doormaakt waarin lysergische medicijnen een beetje zouden hebben, namelijk... "Wie is er bang voor Virginia Woolf?", de angst voor zichzelf, de angst voor hereniging, en ik zag veel mensen in paniek raken, heel eenvoudig: alles is niet onder controle; Ik herinner me dat ik met een paar vrienden naar een toneelstuk was, daar in het Teatro da Trindade, in Lissabon, en plotseling kreeg een meisje, heel eenvoudig, een impuls, gaf een paar rozijnen en zei: 'Ik ga mezelf overgeven aan de politie, omdat ik me niet lekker voel.” En wij zeiden: “Maar waarom ga je jezelf overgeven aan de politie?” “Nee, ik weet het niet…!” Ik bedoel, ziekte zit in ons, niets dat het uitlokt... Ik weet het niet, ik heb er nooit aan gedacht om mezelf onder welke omstandigheid dan ook aan de politie over te dragen! Nu heb ik een aantal zonden begaan, zoals te hard rijden, misschien zelfs boven de 0,5 rijden, het is mij uiteindelijk overkomen.

Even terug naar je jeugd: weet je nog wanneer je voor het eerst in contact kwam met cannabis?
Ja, tijdens de eerste reizen die ik maakte, namelijk in Nederland, voelde ik mij zeer op mijn gemak. De samenleving is erg... Ik noem het niet graag liberaal, omdat we het nu associëren met een nieuw liberalisme dat ik niet denk dat het is... maar het was een zeer tolerante samenleving.

Hoe oud was je?
Nogal vroeg, 16, 17 jaar oud…. Ik begon uit te gaan... en toen, op reis, was het... hier was er nog steeds een zekere repressie en zelfs een zekere angst, laten we zeggen, voor deze zeer autoritaire samenleving. En het werd bestraft. Ik had vrienden die daadwerkelijk werden gestraft omdat ze werden betrapt met kleine hoeveelheden cannabis en derivaten daarvan.

En hoe was jouw relatie met cannabis later, gedurende je hele leven? Was het iets dat je graag gebruikte of niet?
Nee, het had niet mijn voorkeur, het was vooral recreatief en het ging meer om gezelligheid, om tussen de mensen te zijn. Ik ben nooit iemand geweest die... Ik ken veel mensen die zeggen: "het eerste wat ik doe is een kop koffie drinken, 's ochtends als eerste een joint roken" enzovoort...

Het heet “wake and bake”! (gelach)
Mijn relatie is nooit... laten we zeggen, ik hield het voor mezelf. Met betrekking tot andere, meer recreatieve producten, heb ik altijd een beetje gedaan op het gebied van sociale relaties en nu, arme jongen, met mijn lot gun ik mezelf soms alleen een rode wijn. Ik doe het zelden alleen

Voelde u, toen u jonger was, de behoefte om uzelf te vervreemden? Welke stoffen zou je willen proberen?
Ik denk dat ik altijd een bepaalde antenne heb gehad voor euforische mensen. Dat kan ik bijvoorbeeld, en het is iets waar ik me zeer bewust van ben, wat een vriend me onlangs vertelde, toen de fase verscheen van wat wij hier in het Noorden tablets noemden. Mensen kauwden op kauwgom, in die omgevingen en dat soort dingen raakte ik gemakkelijk in euforie met mensen die zich in die staten bevonden... 

De GNR begin jaren 80. Foto: DR

Was het door osmose?
Precies, er was daar een osmose… Ik ging naar binnen en ze kwamen vragen: “Wat heb je genomen?” – en ik zei: “Ik heb niets meegenomen!”, maar ik sloot me echt aan bij een groep die alles was troef troef en ik ook. Vooral omdat ik het heel leuk vond, ook al ben ik een beetje onhandig, om mezelf uit te drukken met mijn lichaam en te dansen. Ik, rokend, ik heb nooit veel gerookt. Ik heb twintig jaar sigaretten gerookt. Niet zo, denk ik, zozeer; Ik begon heel laat, rond de twintig, eenentwintig. Ik weet niet wanneer ik daadwerkelijk ben begonnen met werken. Er zijn twee vreselijke ondeugden, werk en tabak (lacht) en ik heb nog nooit zoveel gerookt; altijd vanaf de middag en soms als hij daar was, ging hij 's avonds een beetje uit, vaak ging hij niet eens uit met sigaretten... of hij stak het op, of hij ging het meteen kopen, op bepaalde plaatsen. Maar ik heb nooit zoveel gerookt, omdat het een hoop problemen opleverde, Als het cannabis was, nam ik het bereid, of had ik niet het geduld om het te gaan doen, of zat ik daar te wachten tot het klaar was...

En waar heb je je cannabis vandaan?
Hij behoorde daar tot een groep, namelijk in deze stad en andere, waar mensen dat normaal gesproken hadden; Sommigen begonnen het te planten, maar het was een beetje van slechte kwaliteit. Begin jaren zeventig kwam er veel uit de voormalige koloniën, zakjes wiet, zoals wij dat noemden. Het was een heel goed kruid, in plastic zakken. Ik weet nog dat ik ook ging winkelen, met vrienden en zo; en het was gevaarlijk, het was clandestien, ook al beseften de mensen het niet. Ik geloof dat mensen zich in de jaren zeventig niet echt realiseerden dat mensen, laten we zeggen, onder invloed waren van cannabis, maar het is ook niet overdreven, misschien moet je er een beetje om lachen. Ik herinner me eigenlijk dat ik na middernacht echt trek kreeg en wilde eten, maar het was een interessant gezichtspunt. Dan herinner ik me dat ik een heel speciaal onderdeel was van de zogenaamde beneden hét ultieme krachtcentrum van het lichaam. Als hij sterk en getraind is, helpt dit niet alleen blaaszwakte en incontinentie te voorkomen. Met sterke bekkenbodemspieren geniet je van intensievere seks, heb je minder rugklachten en ervaar je de voordelen van een heel ander lichaamsgevoel: met een sterke core ervaar je meer fysieke tonus, heb je een betere houding en profiteer je uiteindelijk van de vitaliteit. reizen lysergisch, dit om te communiceren met de ander. Ik herinner me dat we sessies hadden, maar mijn groep was erg georganiseerd. We hebben daar de geplande sessies gedaan, we hebben de muziek van tevoren uitgekozen, om deze niet te hebben downs, Het is niet? Om die reizen te maken.

Met LSD?
Ja, ja, en dan had de uitweg meestal te maken met wat wij een kruid noemden, een haxe, om een ​​beetje te ontspannen, want Een van de dingen die ik ontdekte is dat wanneer we deze deuren openen, we soms ontdekken wat we niet willen, zelfs in onszelf.. Ik had vrienden en kennissen en mensen die ik niet eens zo goed kende en normaal gesproken vermeed ik... Ik was daar niet echt graag... Ik denk dat het een relatie is... de persoon is mentaal en mentaal erg beschikbaar. , zelfs in de zogenaamde Passeer de Nederlander, geef de gewrichten daar door... iets wat ik heb geleerd van de broers Vrienden, ik denk niet dat hij beledigd is als ik zeg... dat hij een vriend van mij is uit Kussondulola. (gelach)

wat zit er in vibe, Het is niet? Op de golf…
En wees erbij met vrienden zwarten enzovoort, in de studio, en onze meester slaagde niet, en hij leerde me: "Nee, nee, dit mag niet voorbijgaan!" Hij maakte van die enorme gewrichten, nietwaar? “Het is niet om door te geven” enzovoort, “dit is om iemand voor zichzelf te laten roken!” Ik heb daar twee of drie rituelen geleerd, maar het is heel interessant om in een studio te zijn waar mist hangt, waar alleen maar cannabis in de lucht hangt en de muziek noodzakelijkerwijs anders is; in feite wordt het onder andere omstandigheden gehoord; Dit is puur wetenschappelijk onderzoek en... Science fiction! (gelach) 

Manel Cruz zegt in het interview dat hij ons juist voor deze sectie gaf, dat hij onder invloed van cannabis een van de beste nummers schreef. Heb jij ook wel eens van die momenten van creativiteit?
Ik geloof! Ik weet het niet meer, ik luister alleen maar. Wat ik leuk vind, is luisteren naar liedjes nadat ze zijn bedacht en ernaar luisteren in verschillende omstandigheden. Dit deed ik altijd een beetje, zelfs voordat het definitief werd opgenomen, beluisterde ik het in verschillende fasen. Daar is het, als je wakker wordt is het heel interessant, droog en vastend, om te luisteren naar wat je 's nachts aan het opnemen was, en we kwamen tot de conclusie dat een groot percentage verloren ging, want die eerste lezing in de ochtend is erg rauwer, nietwaar? 

Manel zei ook dit... dat hij het de dag ervoor vaak spectaculair vond en de dag erna onzin.
Een teleurstelling voor hen, godzijdank. Ik weet dat Manel dit criterium heeft; in feite niet alles wat tijdens het gesprek wordt opgenomen jamsessie Het is de moeite waard om ervan te genieten, maar ik zei dat ik graag luister in verschillende omstandigheden. Destijds luisterden we ernaar op cassette, daarna begon ik ernaar te luisteren op cd, ik speelde het op reis, ik luisterde naar de muziek in de auto. Muziek luisteren onder de douche is ook goed, ernaar luisteren in mono en, indien mogelijk, dan de omstandigheden van de radio simuleren, die radio's op batterijen, in mono... kijk of het bestand is tegen, laten we zeggen, alle uitdrukkingen. Ik doe dit al… dus over 77… zal het bijna vijftig jaar activiteit zijn. Ik heb op veel manieren met muziek gewerkt en ermee samengewerkt, en ja, het is interessant, ook een wetenschappelijk experiment. Sherlock Holmes deed het ook; cocaïne zelf bijvoorbeeld, voordat het, om zo te zeggen, door omstandigheden werd vervolgd... voorheen konden staten nooit rechtstreeks van deze producten profiteren. Het was altijd essentieel. Ik had in een oude handleiding hele interessante verhalen, waarin cannabis zelf al een tijdje werd voorgeschreven; Freud zelf heeft geschreven... Sigmund Freud en die psychiatrische lijn, hij gebruikte het in sessies en de analyse is heel anders, juist om de toestand te veranderen, zodat iemand een ander standpunt kan innemen. Natuurlijk is dat niet het geval. Het sturen van een lijn, een geur, is vaak heel belangrijk om de geest te openen en om de gebreken en deugden in de dingen te ontdekken. Het moet heel snel gebeuren, want het effect is echt tijdelijk. Ik gebruikte het bijvoorbeeld nooit veel in shows; Ik weet niet of dat de volgende vraag was... want de adrenaline van de show is voor mij helemaal niet toevallig. Natuurlijk heb ik het geprobeerd, een half dozijn keer, ik zal niet zeggen zeventig. Maar als het effect bijvoorbeeld midden in een optreden verdwijnt, mist de persoon iets, voelt zich onzeker, droogt zijn lippen een beetje uit, enzovoort... nu ken ik veel mensen die Ik gebruik ook graag cannabis voor shows en geef ze... Ik weet het niet, dat is zo vidas, Ik heb zoveel gekeken... dus de mensen bij reggae Je hebt het echt nodig, nietwaar? Die “onzin”, maar daar blijven ze desnoods ook wel twee of drie uur, toch? Tchaka… tchaka… tchaka… tchaka… (lacht) Roots-reggae. ik hou echt van reggae…fantastisch, zoals ska, zoals vele anderen.

Het gebruik ervan was altijd meer recreatief.
Voor mij is cannabis... Ik heb het altijd als een hobby beschouwd. Het heeft dit nut, dat door veel mensen wordt overgenomen, zelfs in termen van pijn, toch? Er zijn mensen in een fysieke toestand die zeggen dat ze zich echt heel opgelucht voelen... en vooral dat ze hun angst wegnemen. En ik probeerde nog dichter bij deze jaarlijkse kermis te komen die hier doorgaans plaatsvindt; Ik denk dat het al jaarlijks is, nietwaar? Naar Cannadouro. 

Ja, dat zal dit weekend zijn.
Nou, ik ben in Póvoa aan het spelen. Ik ben daar geweest, naar de Alfândega, en de sfeer is echt interessant, erg vriendelijk. 

Bij Cannadouro zijn er veel dingen die met hennep te maken hebben, iets wat je ook al ontdekt hebt…
Het is waar, het lijkt mij dat een substantieel gebruik van hennep zou kunnen voorkomen, zoals ik hoorde, daar is het... het is een goede plant, waarvan ik denk dat het door het gebruik ervan veel water kan besparen in termen van “ kleding” en aanverwante producten – schoenen, aktetassen, de tassen die ik al liet zien, een sporttas genaamd Sativa (vanaf c).

Maar je weet dat er hier in Portugal al veel mensen zijn die hennep willen verbouwen, maar er zijn veel obstakels en angsten...
Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega's hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet. En wat doet de ander, toch? Het is nog steeds een beetje een heksenjacht, kijken wat mensen hebben...

Zeker in een tijd waarin Portugal een van de grootste producenten van medicinale cannabis ter wereld is. Maar als je thuis een of twee planten hebt, loop je het risico de gevangenis in te gaan, omdat je ze niet kunt kweken. Dus waar gaan mensen het zoeken?Precies, dit zijn die juridische onzin van... de persoon moet het planten om het te hebben, toch?

Maar in dit geval moet de persoon zijn toevlucht nemen tot mensenhandel, maar aan de andere kant zijn er bedrijven die alleen gewassen verbouwen voor de export.
De Verenigde Staten, een van de meest conservatieve staten, hebben nu ontdekt dat het een moederlode is... maar dat is een van de symptomen van het wilde kapitalisme, want als ze ontdekken dat dingen geld opleveren, maken ze het legaal.

Afbeelding afkomstig uit de documentaire “A Viagem do Rei”, die het leven van Rui Reininho vertelt. Foto: Afonso Sereno

Duidelijk. En dit is ook hier in Europa al aangekomen. Maar we stellen de legalisering altijd uit, waardoor mensen zich moeten wenden tot de wereld van de misdaad. Hoe zie jij deze situatie?
Het is belachelijk en het is een zeer egoïstische situatie. Om te beginnen, vanuit sociaal oogpunt, geloof ik dat niemand iets te maken heeft met wat anderen naast de deur planten, in de velden... Ik ken twee of drie plaatsen, maar dat doe ik niet rapporteer ze toch? Op de Azoren ging ik bijvoorbeeld op bezoek bij een initiatief van vier of vijf mensen die er zelf een hebben... de cannabis uit de Azoren leek me best lekker en eigenlijk is het allemaal zo spontaan, zo'n spontane plant... het zal een struik zijn, a struik, en ik vind het altijd interessant als, laten we zeggen, de autoriteiten zich concentreren op het verspillen van tijd aan details, nietwaar? De autoriteiten zijn er om te beschermen en te dienen en niet om mensen in hun omgeving, in hun rust, te storen.

En erger nog: ze verwarren industriële hennep nog steeds met cannabis. Jouw GNR-collega’s vernietigen dus ook hele hennepplantages.
Het is de zogenaamde alcoholvrije groep van hennep, nietwaar... Zonder het actieve ingrediënt, toch?  

Ja, zonder de THC. Maar aangezien de plant dezelfde is, verwart en vernietigt de GNR nog steeds hele plantages, hectares en hectares!
Het is niet allemaal de GNR. In ons geval hebben we niets verprutst! (gelach)

Dat is waar! (lacht) De GNR, ja, de GNR, nee! En dat is goed!
Ik hoop dat we elkaar in dit leven ontmoeten!

Ik ook!
Tot snel!

Doe je meestal aan meditatie?
Ja, ik heb mijn gongs hier thuis... Ik ga ze zelfs laten klinken, zodat we afscheid kunnen nemen! Ik heb nog twee of drie andere kleintjes; Normaal gesproken doe ik hier 's ochtends wat ademhaling. Een van de prettigste dingen is wakker worden, zelfs voor het ontbijt, met een gong… pim pim pim… hier thuis heb ik een klein beetje meegenomen van de omgevingen waar ik vaak kom. Het klinkt nog steeds, ik weet niet of je het kunt horen... uuuuuhhh

Je kunt de trilling horen, ja, heel goed!
Ik sloeg hem een ​​beetje hard, het spijt me! (lacht) Ik bied ook mijn excuses aan aan de gong, die ik meestal subtieler luid! (gelach)
__________________________________________________________________________________
Dit interview werd oorspronkelijk gepubliceerd in nummer 12 van CannaDouro Magazine, in december 2023.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

Laura Ramos heeft een graad in journalistiek aan de Universiteit van Coimbra, heeft een postdoctorale graad in fotografie en is journalist sinds 1998. Ze was correspondent voor Jornal de Notícias in Rome, Italië, en persadviseur bij het kabinet van de minister van Buitenlandse Zaken. Onderwijs. Hij heeft een internationale certificering in permacultuur (PDC) en creëerde het straatkunstfotoarchief “Wat zegt Lissabon?” @saywhatlisbon. Laura is momenteel redacteur van CannaReporter en CannaZine, evenals oprichter en programmadirecteur van PTMC - Portugal Medical Cannabis. Hij maakte de documentaire “Pacientes” en maakte deel uit van de stuurgroep van de eerste postdoctorale GxP's voor medicinale cannabis in Portugal, in samenwerking met het Militair Laboratorium en de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Lissabon.

Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale2 dagen geleden

Duitsland keurt de eerste cannabis-socialclub goed na legalisatie

De minister van Landbouw van Nedersaksen, Miriam Staudte, maakte maandag bekend dat haar bureau toestemming heeft gegeven voor de eerste club...

Hennep4 dagen geleden

Thailand komt steeds dichter bij het herclassificeren van cannabis en hennep als gereguleerde stoffen

Thailand heeft opnieuw een beslissende stap gezet in de richting van een nieuw verbod op cannabis in het land. Vorige vrijdag,...

Internationale1 weken geleden

Het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) wordt het Agentschap van de Europese Unie voor Drugs (EUDA)

Op 2 juli 2024 wordt het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) het Agentschap...

Evenementen2 weken geleden

ICRS – International Cannabinoid Research Society brengt artsen en onderzoekers samen in Salamanca voor het 34e symposium over cannabinoïden

Als je denkt dat cannabisonderzoek iets recents is en dat er nog steeds niet genoeg onderzoeken zijn… think again! EN...

Crónica2 weken geleden

Terroir 101 – Een introductie

Dit artikel begint een serie over onderwerpen die nodig zijn voor degenen die geloven dat deze plant het verdient om vereerd en verheven te worden...

Evenementen3 weken geleden

CannaReporter®-redacteur Laura Ramos, uitgeroepen tot ‘Journalist van het jaar’ tijdens de Business of Cannabis Awards

De cannabisindustrie komt binnenkort bijeen in Londen voor twee dagen Cannabis Europe en een avond...

persberichten3 weken geleden

Cannabis Europe verwelkomt Europese en Noord-Amerikaanse leiders in Londen om te profiteren van de Europese cannabismarkt

De Noord-Amerikaanse cannabisindustrie creëert een belangrijke beweging over de Atlantische Oceaan als leiders van deze...

Internationale4 weken geleden

De Duitse politie maakt duidelijk dat ze de consumptie van cannabis (in plaats van alcohol) niet hebben voorgesteld aan Engelse fans op Euro 2024

De politie in Gelsenkirchen, Duitsland, werd aangehaald in een nieuwsbericht waarin stond dat de aandacht meer op de fans zou worden gericht...

Evenementen4 weken geleden

Synthetische stoffen bedreigen het enorme succes van Mary Jane Berlin

Er werd verwacht dat deze editie van Mary Jane Berlin de grootste bijeenkomst ooit zou zijn van de cannabisgemeenschap in...

Nationaal4 weken geleden

ICAD promoot een Europees onderzoek naar drugsgebruik in Portugal

Het Institute for Addictive Behaviors and Addictions (ICAD) heeft de 4e editie van de European Web Survey on Drugs gelanceerd...