Verbind je met ons

Internationale

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures

gepubliceerd

em

Afbeelding gegenereerd door AI (kunstmatige intelligentie)

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures om verdoofd te blijven dan niet-gebruikers, meldde de Wall Street Journal. Deze bijwerking van cannabisgebruik is niet algemeen bekend, maar het wordt ten zeerste aanbevolen aan anesthesiologen om vóór operaties of procedures bekendheid te geven aan cannabisgebruik. Staci Gruber, directeur van het Marijuana Investigations for Neuroscientific Discovery (MIND) programma in het McLean Hospital in Belmont, Massachusetts, en co-auteur van een onlangs gepubliceerd onderzoek naar interacties tussen cannabis en andere drugs zegt dat “het uiterst belangrijk is om uw cannabisgebruik aan uw anesthesist bekend te maken.”

Ziekenhuizen vragen al naar alcoholgebruik, wat van invloed is op de anesthesievereisten, maar veel mensen noemen cannabisgebruik niet direct. In feite vragen veel gezondheidswerkers gewoonlijk niet naar dit gebruik. Uit een federaal onderzoek uit 2021 bleek dat 18,7% van de mensen van 12 jaar of ouder het afgelopen jaar cannabis had gebruikt.

De impact van anesthesie op gebruikers van THC (tetrahydrocannabinol, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis, verantwoordelijk voor het veroorzaken van effecten die bekend staan ​​als ‘high’) en CBD (cannabidiol, dat soms wordt gebruikt als middel tegen pijn, slaap of angst) is nog steeds onduidelijk.

Julius Hyatt, een orthodontisch chirurg bij het Maryland Center for Oral Surgery and Dental Implants in Cockeysville, merkte dat veel van zijn patiënten, die regelmatige cannabisgebruikers waren, grotere hoeveelheden anesthesie nodig hadden om verdoofd te blijven. Sommige cannabispatiënten hadden twee tot drie keer de normale hoeveelheid Propofol nodig om verdoofd te blijven, wat ertoe leidde dat Hyatt de gezondheidsgeschiedenis van zijn patiënt aanpaste om specifiekere vragen te stellen over hun cannabisgebruik.

Anesthesisten houden de sedatieniveaus in de gaten en kunnen meer anesthesie geven als ze merken dat het verdovende effect afneemt. Regelmatige cannabisgebruikers lijken echter meer verdoving nodig te hebben om verdoofd te raken en te blijven.

In januari, De American Society of Regional Anesthesia and Pain Medicine heeft richtlijnen gepubliceerd, het aanbevelen dat alle patiënten die anesthesie ondergaan, worden gescreend en ondervraagd over hun cannabisgebruik, inclusief de frequentie van gebruik, de wijze van consumptie en de laatste keer dat ze dat hebben gedaan. Onderzoekers leren echter nog steeds hoe cannabis de anesthesie beïnvloedt De richtlijnen specificeren niet hoeveel extra anesthesiegebruikers nodig hebben.

Volgens een studie gepubliceerd in PLOS ONE in 2021, Cannabisgebruik is in verband gebracht met een verhoogde dosis Propofol die nodig is om patiënten te kalmeren voor een endoscopie, waarbij dagelijkse gebruikers een hogere dosis nodig hebben dan wekelijkse of maandelijkse gebruikers.

Cannabis wordt verwerkt door een enzymsysteem in de lever en kan de sedatie verstoren omdat andere medicijnen, waaronder verdovingsmiddelen, ook in de lever worden verwerkt. De manier waarop cannabis wordt geconsumeerd maakt ook een verschil, met een langduriger effect wanneer het wordt ingenomen via een eetbaar middel en door de lever wordt verwerkt, vergeleken met wanneer het wordt ingeademd.

Cannabis kan ook na een operatie de werking van pijnstillers verstoren een onderzoek uit 2018 in het tijdschrift “Patient Safety in Surgery” de bevinding dat cannabisgebruikers hogere pijnscores hadden en 25% tot 37% grotere hoeveelheden opioïden gebruikten tegen pijn vergeleken met niet-gebruikers.

Alle patiënten die een operatie ondergaan, worden gevraagd naar cannabisgebruik in het ziekenhuissysteem waar David Dickerson, voorzitter van de Pain Medicine Committee van de American Society of Anesthesiologists, werkt. Patiënten die mogelijk hogere doses anesthesie nodig hebben of die nauwlettender worden gecontroleerd, worden beschouwd als regelmatige gebruikers, dat wil zeggen degenen die meer dagen cannabis gebruiken dan de dagen dat ze dat niet doen.

Jeffrey Galinkin, voorzitter van Perioperative and Anesthesia Services bij het Aurora Medical Center in Colorado, heeft zijn anesthesiepatiënten jarenlang regelmatig gevraagd naar hun cannabisgebruik, en liet hen vervolgens weten dat hun antwoorden van invloed zullen zijn op de hoeveelheid anesthetica en pijnmedicijnen die zij zullen gebruiken. zijn gegeven. Volgens Galinkin, “als je dat zegt, worden ze heel snel heel waarheidsgetrouw.”

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

+ berichten
Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale14 uur geleden

VS: Kinderarts Bonni Goldstein lanceert petitie tegen verbod op natuurlijke CBD-medicijnen in Californië

De Noord-Amerikaanse kinderarts Bonni Goldstein waarschuwt voor de poging om medicijnen afgeleid van natuurlijke CBD te verbieden in...

Internationale15 uur geleden

Europa heeft bijna 23 miljoen gebruikers van cannabis, de meest geconsumeerde van alle illegale middelen

Cannabis is nog steeds veruit het meest geconsumeerde illegale middel in Europa. Dit zijn de conclusies van het “Rapport...

Evenementen2 dagen geleden

Mary Jane viert voor het eerst in Duitsland de legale cannabiscultuur

Volgend weekend, van 14 tot 16 juni, zal de gebruikelijke Mary Jane plaatsvinden in de Messe...

Evenementen7 dagen geleden

CB Club brengt cannabisprofessionals samen in afwachting van Mary Jane in Berlijn

Vooruitlopend op de CB Expo (Cannabis Business Expo en Conferentie), die in september in Dortmund zal plaatsvinden, zal de CB Company...

rapport1 weken geleden

Zuid-Afrika: de legalisatie van een toch al bloeiende industrie

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen voor de Algemene Vergadering in Zuid-Afrika, afgelopen woensdag 29 mei, waren er...

Interviews1 weken geleden

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, vond hij niet...

nieuws2 weken geleden

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun gebruik te verminderen...

Evenementen4 weken geleden

CannaTrade keert van 24 tot 26 mei terug naar Zürich

CannaTrade – Zurich International Hemp Fair and Festival wordt volwassen in 2024 en viert zijn 18e...

persberichten4 weken geleden

SOMAÍ Group en haar dochteronderneming RPK Biopharma breiden de samenwerking met Cookies uit naar Europa en het Verenigd Koninkrijk

LISSABON, PORTUGAL, 16 mei 2024 /EINPresswire.com/ — De SOMAÍ Group (“SOMAÍ”) en haar dochteronderneming, RPK Biopharma, hebben hun...

Nationaal4 weken geleden

Portugal: Geschatte CBD-consumptie stijgt ondanks verbod

Het rapport “Cannabis in Portugal”, uitgevoerd door Euromonitor International, publiceerde de meest recente gegevens over de cannabisindustrie,...