Verbind je met ons

Hennep

De Europese Commissie heeft vandaag hennep besproken in het kader van de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid

gepubliceerd

em

Foto: DR | HUH

Het Portugese EP-lid Álvaro Amaro zei vandaag bij de Europese Commissie dat er in Portugal "een sterke beperking door overheidsregelgeving" is met betrekking tot de teelt van hennep, iets wat ook in andere landen in Europa gebeurt. Amaro sprak vanmorgen in de Commissie landbouw en plattelandsontwikkeling, die de situatie van hennep in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie (EU) en de noodzaak van harmonisatie van regelgeving besprak.

Het auditorium Altiero Spinneli, in Brussel, ontving enkele vertegenwoordigers van hennep in Europa, naast het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) en verschillende EP-leden om een ​​overzicht te geven van de situatie op het gebied van hennep in Europa. Uiteenlopende meningen en visies maakten duidelijk dat er behoefte is aan juridische verduidelijking van het Europese standpunt over dit gewas. 

Hennepindustrie lijdt onder "ernstige bureaucratische beperkingen"
Het was 9 uur 's ochtends toen het Duitse EP-lid, Norbert Lins, voorzitter van de AGRI-commissie, de vergadering begon, die anderhalf uur duurde, met een zeer specifieke focus: het bespreken van hennep en het gemeenschappelijk Europees landbouwbeleid. Tijdens de discussie kwamen enkele tussenkomsten van deelnemers uit de industrie en experts aan bod. Daarna stelden de leden van het Europees Parlement enkele vragen, waarmee ze de commissie aanmoedigden om tussenbeide te komen om een ​​sector te harmoniseren die lijdt aan sterke beperkingen, vooral bureaucratische.

De eerste gast, Marco Fugazza, directeur Economische Zaken bij de Conferentie van de Verenigde Naties voor handel en ontwikkeling (UNCTAD), besprak in het algemeen hennep als een multifunctionele plant en presenteerde zijn eigenschappen, de hennepmarkt en zijn potentieel.

Vervolgens werd "Low-THC Cannabis Products: An Overview and Regulation" onderzocht door Michael Pielke, waarnemend directeur Duurzaamheid bij DG AGRI van de Europese Commissie. Brendan Hughes, hoofdwetenschapper en expert op het gebied van drugsrecht bij het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA), lichtte de aanwezigen in over "Hennepteelt en -verwerking: mogelijkheden en uitdagingen".

Wat de meer praktische kant betreft, waren de gasten die de hennepindustrie vertegenwoordigden Kate Carmody, boer en vice-president van de Hemp Cooperative of Ireland, die uitleg gaf over de geschiedenis van de hennepteelt in Ierland, gevolgd door Ardi Oja, mede-oprichter en CEO van Estonian Organic Protein, die sprak over de geschiedenis van hennepverwerking in Estland.

De verschillende interventies van meer dan 10 leden van het Europees Parlement toonden in het algemeen steun voor de hennepteelt. Een van de belangrijkste kwesties die aan de orde kwamen, was de behoefte aan harmonisatie van de Europese wetgeving, om het gebruik van de hele fabriek mogelijk te maken en als een manier om bureaucratische obstakels en barrières te verminderen waarmee deelnemers uit de industrie worden geconfronteerd.

Het Portugese EP-lid van de Sociaal-Democratische Partij (PSD), Álvaro Amaro, legde uit dat er in Portugal "een sterke beperking is door overheidsvoorschriften met betrekking tot de teelt van deze plant". Het PSD-lid van het Europees Parlement suggereerde dat de Portugese regering de promotie van hennep misleidt en samen met andere leden van het Europees Parlement de EC vraagt ​​om lijnen en richtlijnen vast te stellen om ervoor te zorgen dat deze sector wordt aangemoedigd en de bureaucratie wordt verminderd.

Om het volledige debat te bekijken ga naar deze link.

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

+ berichten

Ik ben een van de directeuren van CannaReporter, dat ik samen met Laura Ramos heb opgericht. Ik kom van het unieke eiland Madeira, waar ik momenteel woon. Toen ik in Lissabon bij FCUL Fysische Techniek studeerde, raakte ik betrokken bij de nationale hennep- en cannabisscene en nam ik deel aan verschillende verenigingen, waarvan ik van sommige nog steeds lid ben. Ik volg de mondiale industrie en vooral de ontwikkelingen op wetgevingsgebied met betrekking tot de verschillende toepassingen van cannabis.

Ik ben per e-mail bereikbaar op joao.costa@cannareporter.eu

Klik hier om te reageren
Abonneren
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale1 uur geleden

VS: Kinderarts Bonni Goldstein lanceert petitie tegen verbod op natuurlijke CBD-medicijnen in Californië

De Noord-Amerikaanse kinderarts Bonni Goldstein waarschuwt voor de poging om medicijnen afgeleid van natuurlijke CBD te verbieden in...

Internationale2 dagen geleden

Europa heeft bijna 23 miljoen gebruikers van cannabis, de meest geconsumeerde van alle illegale middelen

Cannabis is nog steeds veruit het meest geconsumeerde illegale middel in Europa. Dit zijn de conclusies van het “Rapport...

Evenementen3 dagen geleden

Mary Jane viert voor het eerst in Duitsland de legale cannabiscultuur

Volgend weekend, van 14 tot 16 juni, zal de gebruikelijke Mary Jane plaatsvinden in de Messe...

Evenementen1 weken geleden

CB Club brengt cannabisprofessionals samen in afwachting van Mary Jane in Berlijn

Vooruitlopend op de CB Expo (Cannabis Business Expo en Conferentie), die in september in Dortmund zal plaatsvinden, zal de CB Company...

rapport1 weken geleden

Zuid-Afrika: de legalisatie van een toch al bloeiende industrie

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen voor de Algemene Vergadering in Zuid-Afrika, afgelopen woensdag 29 mei, waren er...

Interviews1 weken geleden

Rui Reininho: “Ik vind het heel raar dat mijn GNR-collega’s hun neus in de eigendommen van mensen steken om te zien wat deze plant doet”

Rui Reininho, de Portugese muzikant die bekend werd als leadzanger van GNR, behoeft geen introductie. In tegenstelling tot wat velen denken, vond hij niet...

nieuws2 weken geleden

Canada: Onderzoek toont aan dat het gebruik van cannabis de consumptie van methamfetamine vermindert

Polydrugsgebruikers, personen die verschillende stoffen consumeren, wenden zich vaak tot cannabis als een manier om hun gebruik te verminderen...

Evenementen4 weken geleden

CannaTrade keert van 24 tot 26 mei terug naar Zürich

CannaTrade – Zurich International Hemp Fair and Festival wordt volwassen in 2024 en viert zijn 18e...

persberichten4 weken geleden

SOMAÍ Group en haar dochteronderneming RPK Biopharma breiden de samenwerking met Cookies uit naar Europa en het Verenigd Koninkrijk

LISSABON, PORTUGAL, 16 mei 2024 /EINPresswire.com/ — De SOMAÍ Group (“SOMAÍ”) en haar dochteronderneming, RPK Biopharma, hebben hun...

Nationaal4 weken geleden

Portugal: Geschatte CBD-consumptie stijgt ondanks verbod

Het rapport “Cannabis in Portugal”, uitgevoerd door Euromonitor International, publiceerde de meest recente gegevens over de cannabisindustrie,...