Verbind je met ons

onderzoek

Het Portugese leger zal cannabisverbindingen produceren in het National Medicines Laboratory

gepubliceerd

em

Foto: DR

Het National Medicines Laboratory, dat de Leger van Portugal en onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Defensie valt, kan de productie van medicijnen, stoffen en preparaten op basis van cannabis binnenkort beginnen, mogelijk met het oog op het voldoen aan de behoeften van Portugese patiënten. Het openbaar lichaam tekende in augustus 183.000 een contract ter waarde van circa 2023 euro voor de bouw van cleanrooms voor de omgang met medicinale cannabis. LNM participeert sinds 2020 ook in een onderzoeksconsortium voor de ontwikkeling van functionele cosmetische formuleringen en aromatherapie.

Portugese patiënten zijn misschien dichter bij het zien van hun recepten gevuld met cannabisproducten geproduceerd door het Portugese leger. Dit komt omdat het National Medicines Laboratory (LNM), de opvolger van het voormalige Military Chemical and Pharmaceutical Products Laboratory, dat sinds 1918 in het land actief was, in augustus 2023 opdracht gaf voor de bouw van cleanrooms voor de behandeling van medicinale cannabis. 149.499,44 euro (plus 34.384,87 euro btw), voorziet in een contractuitvoeringsperiode van 144 aaneengesloten dagen en werd toegekend aan het industriële adviesbureau TypeSolution S.A., via het regime van voorafgaand overleg. Aan het einde van het artikel kunt u het contract volledig lezen.

A Typeoplossingen is een bedrijf dat zich toelegt op het advies en de verkoop van laboratorium- en industriële apparatuur en dat naast vele andere diensten ook het ontwerp en de levering van cleanrooms aanbiedt. Dit bedrijf heeft verschillende klanten die actief zijn in de medische cannabissector, zoals onder meer Tilray, CannPrisma of LabialFarma.

Hoewel de Portugese wetgeving bepaalt dat LNM kan bijdragen aan de productie van medicijnen, preparaten en stoffen op basis van de cannabisplant, is het niet duidelijk of de manipulatie van cannabis zal worden gebruikt om oplossingen te vinden die de lasten van de Portugese staat met autorisaties verlichten. uitzonderlijk gebruik (AUE) en de bijzonder hoge aanschafkosten van medicijnen zoals Epidyolex of Sativex.

Cannareporter nam contact op met LNM om opheldering te verkrijgen over de kenmerken van de infrastructuren die worden ontwikkeld en wat hun specifieke doelstellingen zijn, maar ten tijde van deze publicatie is nog geen reactie ontvangen. We wisten ook niet of het Laboratorium van plan is specifieke medicinale cannabisproducten te ontwikkelen en wat, of dat er een verband bestaat met het ‘SkanAbility’-project, dat nu is afgelopen. 

SkanAbility: Onderzoeksconsortium voor functionele cannabinoïdeproducten 

Sinds 2020 neemt LNM deel aan een onderzoeksconsortium gericht op het ontwikkelen van formuleringen voor functionele cosmetica en aromatherapie. Dit project, genaamd “SkanABility”, zal al zijn afgelopen en had tot doel “formuleringen te ontwikkelen voor functionele cosmetica en aromatherapie, met de integratie van cannabinoïden en terpenen, in crèmes, emulsies of tonics en/of verrijkte oliën”. Cannabinoïden en terpenen worden gewonnen uit gedroogde bloemen of bladeren en tot een hoge zuiverheidsgraad gezuiverd.


Het consortium dat voor SkanAbility werd opgericht, begon in juli 2020 en omvatte EXM Ceuticals Portugal, Lda, COSMETEK, Lda., Vinideas, de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Lissabon, de Universiteit van Minho en het National Medicines Laboratory. LNM was verantwoordelijk voor de taak van "het plannen en ontwerpen van een biologische en databiobank voor uitgebreide karakterisering en opslag".

De taak, gecategoriseerd als “T106'bedoeld om een ​​cannabisbiobank te creëren, door het gebruik van biologische monsters en het vastleggen van de verkregen karakteriseringsgegevens. Volgens wat Cannareporter heeft kunnen vaststellen, zijn de planning en het ontwerp van de ondersteunende structuur al uitgevoerd en wordt de fysieke infrastructuur geïmplementeerd.

LNM gaat er tevens van uit dat zij de taak van “Plannen en creëren van een kwaliteitsmanagementplan voor de behandeling van biologische monsters al heeft uitgevoerd – namelijk de veiligheid, het transport, de opslag en de traceerbaarheid van de bijbehorende processen en procedures voor het correct bewaren en hanteren van monsters ', terwijl de ontwikkeling van een digitaal register gewijd aan het beheer van de database aan de gang is.

Ondanks de inspanningen van Cannareporter was het niet mogelijk enige reactie van LNM te krijgen.

Contract voor de bouw van cleanrooms voor de behandeling van medicinale cannabis:

2055345-3

 

________________________________________________________________________________________

 

Als je CannaReporter leuk vindt, overweeg dan om onafhankelijke journalistiek te steunen
het maken van een donative op ons Patreon-account.
Vanaf slechts € 3/maand!

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

Klik hier om te reageren
Inschrijven
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale2 dagen geleden

Paul Bergholts, vermeende leider van Juicy Fields, gearresteerd in de Dominicaanse Republiek

Paul Bergholts, de vermeende leider van het piramidespel Juicy Fields, is gearresteerd in de Dominicaanse Republiek en zal worden onderworpen aan...

Gezondheid5 dagen geleden

Cannabinoïden onthullen veelbelovende resultaten bij de behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis

Uit een onderzoek uitgevoerd door Khiron LifeSciences en gecoördineerd door Guillermo Moreno Sanz blijkt dat geneesmiddelen op basis van...

Internationale5 dagen geleden

Zaak Juicy Fields: 9 aangehouden door Europol en Eurojustice. De oplichting bedraagt ​​meer dan 645 miljoen euro

Een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door verschillende Europese autoriteiten, ondersteund door Europol en Eurojust, culmineerde in de arrestatie van negen verdachten...

Internationale1 weken geleden

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures om verdoofd te blijven dan...

Internationale1 weken geleden

De toekomst van CBD in Japan: hoe juridische hervormingen de markt zullen vormen

Eind vorig jaar zette Japan een grote stap in de richting van cannabishervormingen, na goedkeuring van...

Nationaal1 weken geleden

Portugal: GreenBe Pharma verkrijgt EuGMP-certificering bij Elvas-faciliteiten

GreenBe Pharma, een medisch cannabisbedrijf gevestigd in Elvas, Portugal, heeft de EU-GMP-certificering verkregen onder...

Nationaal2 weken geleden

Álvaro Covões, van Everything is New, koopt Clever Leaves-faciliteiten in Alentejo voor 1.4 miljoen euro

Álvaro Covões, oprichter en CEO van showpromotiebureau 'Everything is New', dat een van de grootste festivals in...

Evenementen2 weken geleden

ICBC keert op 16 en 17 april terug naar Berlijn

Het is een van de grootste en meest erkende B2B-cannabisconferenties in Europa en keert in maart terug naar Berlijn...

Internationale2 weken geleden

De legalisering van cannabis in Duitsland gezien door de ogen van de hacker die een essentiële kaart heeft gemaakt

Een hacker uit Koblenz, een stad in de deelstaat Rijnland-Palts, heeft een kaart gemaakt met de plaatsen waar vandaan...

Nationaal2 weken geleden

André Ventura zegt dat hij “alle cannabis in Portugal wil opruimen”

André Ventura, de bekende leider van de extreemrechtse Portugese politieke partij Chega, zei dat hij “alle cannabis wil zuiveren van...