Verbind je met ons

bedrijven

Akanda tekent een intentieverklaring om RPK Biopharma aan Somaí te verkopen. “Het zal een van de weinige verticale cannabisbedrijven in de EU zijn”, zegt Michael Sassano

gepubliceerd

em

Akanda Corporation, een internationaal medisch cannabisbedrijf genoteerd aan de Nasdaq (AKAN) en eigenaar van het Portugese bedrijf Holigen, anunciou deze week de ondertekening van een niet-bindende intentieverklaring (LOI) met Somaí Pharmaceuticals, voor de verkoop van haar dochteronderneming RPK Biopharma, gevestigd in Sintra. Vergeet niet dat de Akanda heeft het Portugese Holigen overgenomen van Flowr Corporation voor 26 miljoen euro in april 2021, waarmee GMP-certificering in de Europese Unie wordt behaald.

In overeenstemming met de door de bedrijven vastgestelde bepalingen werd de looptijd van de LOI verlengd tot 31 maart 2024. Michael Sassano, CEO van Somaí, bevestigde tegenover CannaReporter dat het betaalde bedrag 2 miljoen dollar (1.84 miljoen euro) zal bedragen, met de overname van financiële verplichtingen van ongeveer 4 miljoen aan schulden van RPK Biopharma. “Dit omvat alle vastgoedbezit en vergunningen voor de teelt van cannabis op twee verschillende locaties”, dat wil zeggen de faciliteiten in Sintra, waar de binnenteelt plaatsvindt, en de kas en het buitenland in Aljustrel, in de gemeente Beja. “Beide licenties groeien”, garandeert Sassano.

Somaí is ook van plan de samenwerking met Cookies voort te zetten, aangekondigd in september 2022 door Akanda. "We willen ook de Cookies-licentierechten verwerven voor de bloemen die in het tweede kwartaal van dit jaar Duitsland en Groot-Brittannië zullen binnenkomen", vertelde Sassano aan CannaReporter.

Het eindresultaat van deze operatie zal “een van de weinige verticale cannabisbedrijven in de EU zijn, met mogelijkheden voor binnen- en kasteelt, de meest geavanceerde productieproducten op alle wereldmarkten, evenals distributie in Australië en Duitsland, de aantallen mondiale markten één en twee, evenals verkoopkanalen in het Verenigd Koninkrijk en Polen.” Bovendien zegt Sassano dat “naarmate nieuwere landen meer vooruitgang laten zien, we het breedste assortiment producten naar deze opkomende markten zullen brengen.”

Michael Sassano, CEO van Somaí Pharmaceuticals. Foto: Laura Ramos | CannaReporter

Volgens de CEO van Somaí "zal een groot verschil onze winstgevendheid zijn, aangezien binnenteelt een zeer beheersbare kostenpost is, vergeleken met andere verticale sectoren, die enorme gewassen hebben die in feite meerderheidsidolen zijn en die veel kosten om te onderhouden". Sassano garandeert ook dat “100% van wat we produceren uitverkocht zal zijn, omdat het de hoogste kwaliteit niet-bestraalde kamerbloem van het merk Cookies zal zijn. Dit is een heel belangrijk onderscheid”, stelt hij.

Somaí bezit de wereldwijde rechten op Airpro-vaporizers en gummies, dat ook een leider is in de VS. “De combinatie van toonaangevende Amerikaanse bloemen, van Cookies, en vaporizers vervaardigd door Airopro, is een krachtige fusie voor de EU-markten, aangezien de grootste Noord-Amerikaanse merken via Somaí de beste producten op de markt brengen die al meer dan tien jaar voor patiënten zijn ontwikkeld” , zegt Sassano.

In overeenstemming met de voorwaarden van de voorgestelde transactie zal een aanbetaling van vijfhonderdduizend dollar (459.5 duizend euro) veilig op een geblokkeerde rekening worden geplaatst, terwijl het restant van het bedrag verschuldigd is na succesvolle afronding van de transactie. Over de precieze voorwaarden van het voorstel zal worden onderhandeld en vastgelegd in een definitieve overeenkomst. Het afronden van de transactie zal onderworpen zijn aan de gebruikelijke due diligence, verklaringen en garanties, overeenkomsten, vrijwaringen en sluitingsvoorwaarden. Volgens de verklaring van Akanda kan er geen zekerheid worden geboden dat de voorgestelde transactie zal worden voltooid of in overeenstemming zal zijn met de voorwaarden die momenteel in de LOI zijn beschreven.

Het persbericht waarschuwt echter dat “de aankondiging van deze LOI geen aanbod tot verkoop of een verzoek tot een aanbod om Akanda-effecten te kopen inhoudt, noch zal er enige verkoop van dergelijke effecten plaatsvinden in enige staat of ander rechtsgebied waar dergelijke effecten aanbod, uitnodiging of verkoop is onwettig voorafgaand aan registratie of kwalificatie onder de effectenwetten van een staat of ander rechtsgebied. Alle aanbiedingen, verzoeken of aanbiedingen om effecten te kopen of verkopen zullen worden gedaan in overeenstemming met de registratievereisten van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.
________________________________________________________________
[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

 

____________________________________________________________________________________________________

[Disclaimer: houd er rekening mee dat deze tekst oorspronkelijk in het Portugees is geschreven en met behulp van een automatische vertaler naar het Engels en andere talen is vertaald. Sommige woorden kunnen afwijken van het origineel en in andere talen kunnen typefouten of fouten voorkomen.]

____________________________________________________________________________________________________

Wat doe je met € 3,- per maand? Word één van onze Patrons! Als je gelooft dat onafhankelijke cannabisjournalistiek nodig is, abonneer je dan op een van de niveaus van ons Patreon-account en je krijgt toegang tot unieke geschenken en exclusieve inhoud. Als we met velen zijn, kunnen we met weinig een verschil maken!

Klik hier om te reageren
Inschrijven
Melden van

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Advertentie-


Zie de documentaire "Patiënten"

Documentaire Patiënten Laura Ramos help ons groeien

Meest recente

Internationale1 uur geleden

Paul Bergholts, vermeende leider van Juicy Fields, gearresteerd in de Dominicaanse Republiek

Paul Bergholts, de vermeende leider van het piramidespel Juicy Fields, is gearresteerd in de Dominicaanse Republiek en zal worden onderworpen aan...

Gezondheid4 dagen geleden

Cannabinoïden onthullen veelbelovende resultaten bij de behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis

Uit een onderzoek uitgevoerd door Khiron LifeSciences en gecoördineerd door Guillermo Moreno Sanz blijkt dat geneesmiddelen op basis van...

Internationale4 dagen geleden

Zaak Juicy Fields: 9 aangehouden door Europol en Eurojustice. De oplichting bedraagt ​​meer dan 645 miljoen euro

Een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door verschillende Europese autoriteiten, ondersteund door Europol en Eurojust, culmineerde in de arrestatie van negen verdachten...

Internationale1 weken geleden

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures

Regelmatige cannabisgebruikers hebben mogelijk meer anesthesie nodig tijdens medische procedures om verdoofd te blijven dan...

Internationale1 weken geleden

De toekomst van CBD in Japan: hoe juridische hervormingen de markt zullen vormen

Eind vorig jaar zette Japan een grote stap in de richting van cannabishervormingen, na goedkeuring van...

Nationaal1 weken geleden

Portugal: GreenBe Pharma verkrijgt EuGMP-certificering bij Elvas-faciliteiten

GreenBe Pharma, een medisch cannabisbedrijf gevestigd in Elvas, Portugal, heeft de EU-GMP-certificering verkregen onder...

Nationaal2 weken geleden

Álvaro Covões, van Everything is New, koopt Clever Leaves-faciliteiten in Alentejo voor 1.4 miljoen euro

Álvaro Covões, oprichter en CEO van showpromotiebureau 'Everything is New', dat een van de grootste festivals in...

Evenementen2 weken geleden

ICBC keert op 16 en 17 april terug naar Berlijn

Het is een van de grootste en meest erkende B2B-cannabisconferenties in Europa en keert in maart terug naar Berlijn...

Internationale2 weken geleden

De legalisering van cannabis in Duitsland gezien door de ogen van de hacker die een essentiële kaart heeft gemaakt

Een hacker uit Koblenz, een stad in de deelstaat Rijnland-Palts, heeft een kaart gemaakt met de plaatsen waar vandaan...

Nationaal2 weken geleden

André Ventura zegt dat hij “alle cannabis in Portugal wil opruimen”

André Ventura, de bekende leider van de extreemrechtse Portugese politieke partij Chega, zei dat hij “alle cannabis wil zuiveren van...